Jdi na obsah Jdi na menu
 


Konečně tříbodová výhra

7. 10. 2019

SK Lišany - Baník Rynholec    3 : 0   (1 : 0)

Do zápasu vstoupili lépe hosté z Rynholce, kteří od úvodní minuty dostali zelenobílé pod tlak a jejichž útočníci, hlavně Beran, se v první čtvrthodině ocitli třikrát sami před Zdendou Řepkou ale nedokázali trefit branku. Lišanskou odpovědí byl průnik a pohotová bomba Dana Roušavého zpoza vápna, která rozezněla pravou Haužvicovu tyč.

Nastřelená tyč vrátila lišanské do hry. Ti se začali mnohem lépe pohybovat a kombinovat a v 25. min. potrestali střeleckou nemohoucnost rynholeckých z úvodu zápasu. Na centr Lukáše Řepky z trestného kopu naskočil na zadní tyči Honza Paseka a parádní hlavou otevřel skóre, 1 : 0. Brzy nato pronikl Vašík Mutinský do šestnáctky přes několik hráčů a přenechal míč Danovi Roušavému, který umotal další dva obránce a chystaje se zakončit, byl evidentně podražem. Píšťalka hlavního arbitra však zůstala němá, ač se domácí vehementně, leč marně, dožadovali penalty. Nejvehementněji Vašek Mutinský, který za protesty uviděl žk., a na hřišti se následně přiostřilo.

Zbytek první půle ještě nabídl několik zajímavých situací před oběma brankami a její samotný závěr hlavičkový souboj Honzy Paseky s hostulícím Měsíčkem, ze kterého si rynholecký hráč odnesl několik stehů na obočí.

Oboustranně rychlý a důrazný fotbal okořeněný šancemi pokračoval i po přestávce. Hosté se snažili srovnat krok, zelenobílí naopak přidat pojistku. V 58. min., došlo na druhou variantu, když poctivý dříč na hrotu lišanského útoku Tomáš Hrbek vnikl zprava do šestnáctky, v souboji s obráncem uplatnil své kilogramy a servíroval přes celou branku na Dana Roušavého, který z plného běhu propálil Haužvice, 2 : 0.

Téměř vzápětí po ztrátě míče na polovině hřiště podržel domácí tým Zdenda Řepka, když reflexivně nohou vykopl mimo svou levou tyč ránu Wittmayera po sólovém průniku z levé strany a udržel čisté konto. Mimo to si v 82. min. ještě připsal gólovou asistenci, když po malé domů od Jardy Haiflera z jedničky překopl hostující obranu, čímž nastartoval Vaška Mutinského k sólu od poloviny hřiště. V utkání hodně aktivní Mutina se ještě stačil podívat na pomezního, a když zjstil, že praporek zůstal dole, chladnokrevně poslal míč kolem vybíhajícího gólmana do sítě, 3 : 0.

Ohlas k utkání: Stejně minulý týden v Pustovětech jsme doma s Rynholcem začali ospale a až neuvěřitelně pustili soupeře do tří tutovek, nicméně na rozdíl od minulého týdne jsme se rychle probrali, začali sbírat odražené míče a produkovat kombinační, konečně však také efktivní fotbal. V sedmém kole jsme si konečně vylepšili průměr 1 gól na zápas a v utkání oboustranně bohatém na šance právě produktivita rozhodla o radosti ze zisku 3 bodů. Celý tým zaslouži pochvalu, kéž by nám to tam alespoň takhle padalo i dál.

Rozhodčí: Loder - Strouhal, Lebeda

Diváci: 95

ŽK: 76. Mutinský - 50. Mrázek

ČK: 0 - 0

Branky: 25. Paseka (as. L. Řepka) ,1 : 0, 58. Roušavý (Hrbek), 2 : 0, 82. Mutinský (Z. Řepka), 3 : 0. 

SK Lišany : Z. Řepka – Kindl, Krůta, Haifler, Feher - Paseka (82. Trešl), Mutinský, L. Řepka, Medřický, Roušavý - Hrbek (70. Ledvinka).