Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápas rozhodly rychlé protiútoky soupeře

7. 2. 2019

Prakticky po celé utkání se hrál svižný a bojovný fotbal, nahoru – dolů, se šancemi na obou stranách. Krásný Dvůr šel do vedení po necelé hodině hry paradoxně po lišanské standardní situaci, kdy brankář vyrazil střelu L. Řepy a následně došlo k založení rychlého protiútoku, 1 : 0. Lišany srovnaly krok po 5 minutách, kdy se na pravé straně vtipně uvolnil L. Řepa, pasem našel na hranici šestnáctky zády k bráně Pápeho, který si zpracoval míč do otočky a trefil přesně k tyči, 1 : 1. Před koncem prvního dějství se po Pápeho vysunutí řítil sám na branku Roušák, ale šance skončila pouze krvavým šrámem na jeho levé holeni po srážce s odvážně vyběhlým gólmanem.

Krásný Dvůr šel znovu do vedení po hodině hry a znovu z rychlého protiútoku, na jehož konci se domácí útočník na hranici vápna šikovně zbavil Baggia a zamířil přesně k pravé Řepově tyči, 2 : 1. Vyrovnání měl téměř vzápětí na noze Mutina. Po šikovném prostrčení od Roušáka se ocitl sám před gólmanem. Ten však lob lišanského středopolaře vyndal konečky prstů mimo tyče. Na začátku poslední dvacetiminutovky odvrátila domácí obrana lišanský roh, z čehož došlo znovu založení k parádní brejkové situace s bleskovým přečíslením, a výsledkem byl třetí gól v Řepově síti, 3 : 1.

Lišanští se ve zbytku času snažili tlačit dopředu. Ve dvou zajímavých šancích se ocitl Jelen, ale proti výborně chytajícímu brankáři neuspěl, stejně jako Roušák, který sice ustál nedovolený zákrok ve vápně, ale již nedokázal dostat balón do branky nebo najít nabíhající spoluhráče. Hráči Krásného Dvora využívali okének v lišanské obraně k dalším rychlým kontrům, ale Z. Řepka už za své záda nic nepustil a skóre už se nezměnilo.

Branky za Lišany: 37. Paseka (as. L. Řepka), 1 : 1,  

SK Lišany: Z. Řepka – Bagi, Chládek, Kindl, Žalud – L. Řepka, Medřický, Mutinský, Paseka – Krůta, Roušavý. Hokejově střídali: Karvai, Jelínek.