Jdi na obsah Jdi na menu
 


Třináct minut od překvapení

11. 10. 2018

Po Tatranu a Zavidově absolvovaly Lišany proti rezervě SKR třetí po sobě jdoucí derby derby zástupců Rakovnického okresu v I. B třídě. V zápase týmů z opačných konců tabulky začalo podle očekávání lépe SK Rakovník a brzy po úvodním hvizdu se ocitl v palebné pozici Nováček, Z. Řepa však byl na místě. Poté Žihla pálil nad branku, ale  v 11. min. hosté dostali po úniku rychlonohého Nováčka zaslouženě do vedení, 0 : 1.

Domácí se pokoušeli přecházet do rychlých protiútoků, ale k ohrožení branky se v první dvacetiminutovce nedostali. Nicméně po faulu na Mutinu na distanci 25m od branky pozvedl akcie domácích ve 22. min. L. Řepa. Krásnou střelou z přímého kopu kolem zdi vymetl Kýzlovi šibenici, 1 : 1.

Hosté se ihned pokoušeli odpovědět střelou Titlbacha, která se mezi tyče nevešla. Podobně dopadl na druhé straně Mutina, který si naběhl ze středu doprava, kam dostal pas a pokusil se z první po odskoku míče překvapit špatně postaveného Kýzla. Když už se zdálo, že do šaten se půjde za smírného stavu, vzalo si SKR ve 43. min. vedení zpět. Znovu u toho byl Nováček, který narazil do vápna Marešovi a ten podél vybíhajícího Řepy píchl míč k přední tyči., 1 : 2.

Domácí tým nic nezabalil a začátek druhé půle se nesl ve znamení lišanské snahy po vyrovnání. Roušák se protáhl zleva do vápna, ale slabou střelou trefil připravenou náruč Kýzla. Do gólovky si po Méďově centru zpracoval hrudí míč Mutina, který dostal ve vápně příliš mnoho prostoru. Ke škodě domácích však netrefil míč ideálně a jeho skákavou střelu doprostřed Kýzl nadvakrát zlikvidoval.

Po hodině hry už to vyšlo. Na hřiště přišel místo Roušáka na hrot urostlý Krůťák a svým prvním kontaktem s míčem v 61. min. vyhrál hlavu pro Mutinu, který vysunul Žáďu. Ten ukázal svou rychlost, když si ve sprinterském souboji tělo na tělo poradil s mladším obráncem SKR a zahrál Kýzlovi na housle, 2 : 2.

Lišany se druhou půli herně zvedly a i po vyrovnání skóre byly svému soupeři rovnocenným soupeřem. Dál se hrálo bez vyložených šancí a zelenobílí domácí mohli živit naději na bodový zisk. Do 77. min., kdy upláchl po levé straně Nováček a servíroval pod seba na Holuba, který z první placírkou k zadní tyči nedal Řepovi nejmenší šanci, 2 : 3.

Domácí otevřeli hru a zkusili to na tři útočníky, když na hrot se posunul urostlý stoper Ledva. Do výraznějšíhl tlaku se však nedostali. Naopak, centr střídajícího Honzy Lodera (bývalého hráče Městečka a také Lišan) spadl Řepovi shora na břevno. Rozuzlení dramutu přišlo v 85. min., kdy vysunutý hlavičkář Ledva uvnitř vlastní šestnáctky paradoxně chyběl.  Hosté zahrávali Fojtíkem roh a lišanská defenziva pozapomněla na postavou sice subtilního, leč hbitého Nováčka, který přesnou hlavou korunoval svůj výkon v tomto utkání a dal výsledku konečnou podobu, 2 : 4.

Rozhodčí: Bydlák - Němeček, Nehasil

Diváci: 110

ŽK: 59. Hamouz - 67. Nováček

ČK: 0 - 0

Branky: 22. L. Řepka (tk.), 1 : 1,  61. Žalud (as. Mutinský), 2 : 2 - 11. Nováček 0 : 1, 42. Mareš 1 : 2, 77. Holub 2 : 3, 85. Nováček 2 : 4

SK Lišany : Z. Řepka – Kindl, Ledvinka, Haifler, Feher - Paseka (46. Hamouz), L. Řepka, Medřický (87. Beneš), Žalud – Mutinský (76. Šutera), Roušavý (60. Krůta).