Jdi na obsah Jdi na menu
 


Skalp lídra I. A třídy

18. 2. 2019

Úvod do zápasu měli bezesporu lepší hosté z Vroutku, když přišpendlili lišanské mužstvo před vlastní šestnáctku. Vybojovali 4 - 5 rohů a také rozezněli Řepovu pravou tyč. Důležité však bylo, že lišanský gólman nemusel lovit balón ze své sítě, neboť po cca 10 min. Lišany jako mávnutím kouzelného proutku vyrovnaly hru. Žáďa utekl po levé straně a Roušák po jeho nabídce pálil zblízka z otočky těsně vedle. Méďa běžel prakticky sám na branku, ale exrtémně rychlonohý záložník hostí jej doběhl a míč mu ukopl. Vialli za to vzal z postu levého beka a prošel až k šestnáctce, ale něco mezi nepovedenou střelou a centrem skončilo mimo tyče.

Do obrovské šance se po 20 min. dostal Mutina, když zase po levé straně utekl pro změnu Žáďa a servíroval mu balón na zadní tyč. Osamocený lišanský štírek však zblízka orazítkoval nohy padajícího gólmana, ale byl z toho roh. Ten zahrál Žáďa a přesně našel stopera Hafíka, který trestuhodně dostal až příliš prostoru a přesnou hlavou poslal Lišany do vedení, 1 : 0.

Pokud si ve zbytku první půle hosté z Vroutku vytvořili nějakou šanci, bylo to většinou po lišanské chybě v rozehrávce na vlastní polovině nebo zbytečném laškování, jako když Žáďa hledal ve vlastní šestnáctce příliš krátkou patičkou Z. Řepu a míče se zmocnil vroutecký útočník. Řepa ve spolupráci s Hafíkem však vše zažehnali a lišanský tým tak mohl dále využívat předností tatranské umělky k přesným kombinacím uprostřed hřiště, končícím založením rychlého protiútoku průnikovou přihrávkou. Po jedné z těchto akcí v 30. min.zase upláchl dynamický Roušák a v šestnáctce našel v náběhu Mutinu, který na rozdíl od své první tutovky zachoval chladnější hlavu, míč si zpracoval a druhým dotekem jej neomylně poslal kolem gólmana do sítě, 2 : 0

V stejném duchu spěl duel do poločasové přestávky a když už se zdálo, že do šaten půjdou lišanští s dvougólovým náskokem, blýskli se skvělou souhrou Roušák s Pápem. Roušák udělal obránce u rohového praporku, pronikl souběžně s koncovou lajnou do vápna, kde si narazil s Pápem, posunul si míč do lepšího střeleckého úhlu a zblízka nasadil gólmanovi dudy, 3 : 0.

Zajímavý fotbal nahoru - dolů byl k vidění i po obrátce a hned v úvodu se přízemní střela hostujícího hráče zvnějšku otřela o levou Řepovu tyč. Obě mužstva si vytvářela šance, Lišany více, ale hosté byli tentokrát produktivnější. Již v 50. min. absolvoval rychlonohý vroutecký útočník po pravé straně sprinterský souboj s Žáďou za dlouhým pasem, aby za hranicí rohu šestnáctky bombou z plného běhu vymetl Řepovi šibenici u přední tyče, 3 : 1. Na tento pěkný fotbalový moment mohl po několika minutách odpovědět Krůťák. Úplně sám před gólmanem na Pápeho nabídku z levé strany svýma dlouhýma nohama sice dosáhl, ale usměrnit do branky ji nedokázal a odstartoval festival svých neproměněných šancí. Po chvíli mu totiž přistál na hlavě centrovaný míč pro změnu z pravé strany od Pepíka Karvaie, který ve vyložené pozici nedokázal dostat mezi tyče. Obdobně se vedlo i benjamínkovi Benymu, který prakticky na brankové čáře minul centr zase z levé strany od upláchnuvšího Vialliho.

A tak udeřilo na druhé straně. Urostlý útočník Vroutku si po hodině hry zpracoval balón na hranici šestnáctky, vystupující lišanská obrana marně reklamovala ofsajd a Z. Řepa byl proti zakončení zblízka již bezmocný. 3 : 2. Odpovědět mohl zase Krůťák, když na začátku poslední dvacetiminutovky prošel hostující obranou a ocitl se sám před gólmanem, jenže již tísněn bránícím hráčem netrefil branku.

S postupujícím časem se Vroutek snažil tlačit dopředu, ale Lišany hrozily z rychlých přechodů do protiútoků a byly nebezpečnější. Fotbalovou parádu, leč bez efektu předvedl čtvrthodinu před koncem Pápe. Na hranici vápna se po odskoku míče přehozením zbavil svého strážce a následnou bombou z první trefil spojnici tyče a břevna. Na začátku poslední desetiminutovky to nicméně vzal na sebe Vašek Mutina. Když od Žádi obdržel exkluzivní průnikový pas do levého křídla, upláchl hostující obraně a přesnou ranou z poměrně ostrého úhlu na přední tyč pečetil cennou výhru lišanského týmu, 4 : 2.

Rozhodčí: Husák - laik Ryska, laik hosté

Branky za Lišany: 22. Haifler (as. L. Řepka), 1 : 0, 30. Mutinský (Roušavý), 2 : 0, 43. Roušavý (Paseka), 3 : 0, 79. Mutinský (Žalud), 4 : 2. 

SK Lišany: Z. Řepka – Bagi, L. Řepka, Haifler, Feher – Hanzl, Medřický, Paseka, Žalud – Mutinský - Roušavý. Hokejově střídali: Ledvinka, Krůta, Karvai, Beneš.