Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poslední dvě přípravy před zahájením jarních odvet smírně

18. 3. 2019

SK Zichovec - SK Lišany      1 : 1       (1 : 1)

Ve vyrovnaném začátku se na lišanské straně dostal do dobré příležitosti Vašek Mutinský, který se před vápnem šikovně zbavil svého strážce, ale pálil vedle. Pak však začal mít navrch domácí tým ze Zichovce, kterému po podzimu patří v Kladenském OP předposlední místo, ale posílil, lépe se schází a jeho cílem pro jaro je stoupat tabulkou. Kladenští hráči vysokým presingem účinně narušovali lišanskou rozehrávku a postupem času zatlačili hosty na obrannou polovinu. Dokonce dosáhli i gólu, ale proti byl praporek pomezního.

Po 20 min. hry zachyboval v rozehrávce Kuba Feher. Namazal soupeři a ve snaze svou chybu odčinit vzápětí zatáhl ve vápně za záchrannou brzdu. Nařízenou penaltu hráč Zichovce proměnil s přehledem, 1 : 0.

Domácí ve zbytku první půle pokračovali v aktivitě. Rychlým přistupováním často získávali míče už na útočné polovině, ale lišanští hráči obětavě bránili a do dalších šancí domácí tým až na malé výjimky nepouštěli. Nedokázali však dostat balón dopředu, a pokud ano, nedokázali jej na útočné polovině podržet a delší úseky běhali bez míče.

Výjimkou byla situace ze 40. min., kdy hosté vybojovali roh. Jeho exekutor, Vašek Mutinský, zakroutil centr na zadní tyč a balón za ni s pomocí větru bez cizího přičinění dokonale zapadl, 1 : 1.

Po změně stran vítr ještě zesílil a nyní foukal proti lišanskému mužstvu. A tak se znovu hrálo převážně na lišanské obranné polovině. Hostům se navíc v 53. min. zranil gólman Zdenda Řepka a mezi tyče si musel stoupnout z pole Honza Paseka. Ten však hned jistými zákroky začal potvrzovat svou gólmanskou minulost ve starších žácích Tatranu a nic za svá záda nepustil.

Asi od 70. min. se hra přece jen trochu vyrovnala, když se Lišanům několikrát podařilo po zemi (vzduchem to opravdu nešlo) se prokombinovat na soupeřovu polovinu, ale bez brankových příležitostí. Utkání, silně ovlivněné větrem a více o bojovnosti, než atraktivitě a fotbalové kráse, tak skončilo, spíše ke škodě domácích, smírně.

 

Branky za Lišany: Mutinský, 1 : 1

 

SK Lišany - Z. Řepka (53. Paseka) - Kindl, Haifler, Ledvinka, Feher - Hanzl, L. Řepka, Medřický, Paseka - Mutinský - Beneš. Hokejově střídali Bagi, Krůta.

 

SK Lišany - TJ Nové Sedlo      3 : 3       (1 : 1)

 

Začátek generálky před prvním jarním mistrovským zápasem, proti po podzimu 4. týmu Ústecké I. B třídy, možná lehce poznamenal sportovní karneval, pořádaný SK Lišany večer před utkáním. Lišanští hráči se dostávali do tempa pomaleji a Zdenda Řepka musel lovit míč ze své sítě již v 9. min., 0 : 1.

Lišanským hráčům dělal celý zápas problémy ofsajd systém Nového Sedla. Po čtvrthodině jej překonal Dan Roušavý a mohl jít sám na prázdnou branku, ale vysoko před vápnem vyběhlý gólman mu vystihl kličku a ukopl míč do autu. Jarní lišanská posila, Lukáš Hanzl, už byl úspěšnější. Rozběhl se po pravé straně za kolmým pasem, a když znovu vysoko vyběhlý gólman minul míč, zívala na něho prázdná branka, kam míč z 30 metrů bezpečně uklidil, 1 : 1.

Přes další šance na obou stranách do půle už gól nepadl a rozhodovalo se ve druhém dějství. Hra byla vyrovnaná a když už se zdálo, že Lišany by mohly začít tahat za delší konec, zkomplikoval jim situaci roh Nového Sedla po hodině hry. V lišanském vápně vznikla skrumáž, ze které hostující útočník procedil míč mezi nohama Zdeňka Řepky za brankovou čáru, 1 : 2.  Odpověď nicméně přišla za několik minut. Středopolař Martin Medřický vnikl do vápna, kde udržel míč proti přesile bránících hráčů, aby jej vzápětí posunul proti noze dobíhajícího Lukáše Řepky, který se z hranice šestnáctky bombou z první parádně trefil k tyči, 2 : 2.   

Lišanští chtěli vyhrát, a nyní přišla fáze hry, kdy mohli utkání rozhodnout. Levý bek Kuba Feher pronikl s míčem až na hrot a místo aby hledal do ofsajdu vystavené spoluhráče, nechal si míč pro sebe a mazal sám na branku. Průnik vymyslel perfektně, ale v koncovce selhal a trefil nohy gólmana. Ještě hůř se vedlo Láďovi Krůtovi - odmítl bránícího hráče, pronikl do vápna a tváří v tvář gólmanovi přestřelil. Do třetice nová akvizice Lukáš Hanzl. Rovněž on se vyhnul ofsajdu, ale v samostatném úniku nikým neatakován ztroskotal na brankáři Nového Sedla.

A tak v 78. min přišel trest. Útočník Nového Sedla si po centru zprava z hloubi pole odskočil od svého strážce a měl dost času si míč zpracovat a zblízka překonat bezmocného lišanského gólmana, 2 : 3. Ani za tohoto stavu však lišanští hráči nesložili zbraně a bojovali dál, což se nakonec vyplatilo. "Zápasový typ" Vašek Mutinský po první půli 25 min. odpočinul, aby ve finální fázi oživil hru. Utekl po levém křídle, vnikl ze strany do vápna a v situaci dva na jednoho obránce předložil Lukáši Hanzlovi lahůdku ve formě finální přihrávky se kterou nešlo nepohrdnout. Lukáš se na rozdíl od své předchozí tutovky skutečně nezmýlil a trefil přesně po gólmanově pravici, čímž zpečetil výsledek zápasu, 3 : 3.

 

Branky za Lišany: Hanzl (as. Medřický), 1 : 1, L. Řepka (Medřický), 2 : 2, Hanzl (Mutinský), 3 : 3. 

 

SK Lišany - Z. Řepka - Kindl, Haifler, L. Řepka, Feher - Hanzl, Paseka, Medřický, Žaud - Mutinský - Roušavý. Hokejově střídali Bagi, Krůta, Ledvinka, Karvai, Beneš.