Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lišanská podzimní derniéra

23. 11. 2018

První tutovku si ve 2 min. překvapivě vytvořili hosté z Lišan, jenže na malém vápně osamocený Roušák nedokázal po přesném centru Páji Kindla hlavou trefit branku. Hned v 5. min. přišel trest. Domácí Mošnička využil nedůrazu hostí ve vlastní šestnáctce a poslal Družec do vedení, 1 : 0.

Dále se hrál vyrovnaný fotbal. Obě mužstva dokázala slušně zakombinovat ve středu hřiště, nicméně Družec měla lepší kvalitu v útoku. Z. Řepa tak záhy úspěšně nohama vyrážel střelu zblízka, ránu z 30m, která před ním zaplavala baravurně vyndal nad břevno a konečně, když se zapojil do rozehrávky a hosté vzápětí přišli o míč, zastoupil jej na brankové čáře stoper Hafík. Zelenobílí se ovšem také pokoušeli o střelbu. Rána Pavla Kindla byla pro gólmana Pergla lahůdkou. Mutinův pokus po Ledvově přiťuknutí proti noze a následná Méďova dorážka byly zblokovány chumlem těl před Perglem. Mnohem nebezpečnější parametry měla další střela aktivního Páji Kindla v 39. min., kterou Pergl s obtížemi vyrážel od své levé tyče na roh. Následovaly dva nebezpečné lišanské rohy, které ale vyrovnání nepřinesly, a tak z protiútoku přišel ve 40. min. další trest.

Po protiútoku obrana hostí znovu nedokázala odkopnout míč, a na Mošničku po Roučkově nabídce zívala prázdná branka, 2 : 0. Definitivní konec lišanských nadějí přišel záhy ve 45. min. „do šatny“, když Mutina před vlastním vápnem nebyl dost důrazný a defenziva následně nedokázala ubránit průnik Roučka až před branku, 3 : 0.

Minuta 51. a znovu dvojice Rouček – Mošnička. Prvně jmenovaný si na pravé straně obhodil Žádu, poslal do šestnáctky centr a nedůsledně obsazený Mošnička bez problémů uklidil hlavou míč za Řepova záda, 4 : 0.

Lišanští v poli nehráli špatně. I za tohoto stavu se snažili alespoň o čestný úspěch, ale jejich akce končily převážně před vápnem a pokusy ze střední vzdálenosti skončily v případě Bobínyho v Perglových rukavicích a v případě Pápeho dvakrát mimo. Domácím stačilo dobře bránit a vyrážet do rychlých protiútoků, ze kterých mohli skóre navýšit, ale v největší šanci minul jeden ze střídajících hráčů odkrytou branku.

Vzruch ještě přinesla 76. min., kdy po souboji Vialliho s Mošničkou zůstal lišanský bek ležet a s podezřením na vykloubené rameno skončil po příjezdu záchranky v kladenské nemocnici.

Vedoucí mužstva Václav Švelch - ohlas k utkání: Přes to, že držení míče a hra v poli byla poměrně vyrovnaná, třetí tým tabulky zvítězil na domácím hřišti zaslouženě, a to zejména díky lepší kvalitě útočných hráčů a kvalitě v obou šestnáctkách. My jsme se většinou pokoušeli o střelbu z dálky a měli i nebezpečné standardky, ale pokud už jsme si vypracovali šanci, nedokázali jsme jí proměnit, zatímco dvojice domácích útočníků, rychlonohý Rouček a urostlý Mošnička byla pro naši defenzivu smrtící kombinací.

Rozhodčí: Stejskal - Musil, Kubát

Diváci: 60

ŽK: 58. Hlušička - 0

ČK: 0 - 0

Branky: 5. Mošnička, 1 : 0, 40. Mošnička, 2 : 0, 45. Rouček, 3 : 0, 51. Mošnička, 4 : 0

SK Lišany : Z. Řepka – Kindl, Haifler, L. Řelka, Feher (80. Beneš) - Paseka, Medřický, Mutinský, Žalud – Ledvinka (57. Hamouz), Roušavý (72. Karvai)