Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Kněževsi to nevyšlo

2. 5. 2018

FK Kněževes - SK Lišany      4 : 2   (2 : 2)

Na kvalitním kněževeském placu začala obě mužstva opatrně ve snaze neudělat chybu. Ve druhé čtvrthodině utkání ovšem následovala gólová smršť. V 16‘ po odrazu míče od vlastního rohového praporku vyhrál Ledva souboj s Hanychem a konstruktivně našel Méďu, který vysunul po pravé straně Bobínyho. Jeho centr si na šestnáctce zpracoval na prsa Mutina, druhým dotekem se vyhnul bránícímu hráči a třetím otevřel gólový účet, 0 : 1. Po chvíli mohlo být pro hosty ještě veseleji, když Roušavý po přihrávce mezi beky mazal sám na Lennera, avšak po dvou vteřinách byl na hranici šestnáctky na radu domácího kouče Hertla, „ofsajd“ zastaven na hranici vápna praporkem kontroverzního AR Špidry.

 

Vyrovnání následně přišlo v 23‘ jako blesk z čistého nebe po hloupé chybě hostí v komunikaci, kdo odehraje skákavý nákop z vlastního pokutového území. Balón tak proskákal až před Řepu, kde jej hlavou přes lišanského gólmana přizvedl Miksa, 1 : 1. Aby toho nebylo málo, po dvou minutách utekl po pravé straně ofenzivně laděný bek Krejčí a posadil centr na hlavu domácího kanonýra Hanycha, který překonal Řepu podruhé, 2 : 1. Uběhly další dvě minuty a Méďa vysunul pro změnu po levé straně Mutinu. Ten se šikovně zbavil svého strážce a po úniku souběžně s koncovou čárou předložil míč na puntík nabíhajícímu Roušákovi, který kolem Lennera usměrnil míč k tyči, 2 : 2.

Zajímavé věci i v poslední čtvrthodině první půle. L. Řepa blokoval skákavý centr z pravé strany do vápna a míč jej trefil do ruky, kterou měl ovšem evidentně u těla. Domácí zařvali „ruka“ a HR Švácha ze středového kruhu odpískal penaltu. K té si stoupl Hanych, nicméně gólman Z. Řepa vystihl směr jeho střely a vyndal míč od své pravé tyče. Kněževesští se prezentovali jednoduchou hrou s nákopy do šestnáctky a snahou o vítěznou hlavu, což ovšem působilo lišanské defenzivě problémy. Po jedné z takových akcí se znovu vytáhl Z. Řepa, když vyrazil střelu z bezprostřední blízkosti a uchoval hostům naději na bodový zisk i do druhé půle. 

V té se dlouho nic podstatného neodehrálo. Lišanští nicméně vlivem hodně krátkého času na regeneraci po předchozím utkání jakoby ztráceli šťávu. Upustili od své kombinační hry, náročné na pohyb a začali více nakopávat. V tomto způsobu hry nicméně byli lepší silovější domácí, ale hostující obrana je do ničeho zásadního nepustila.

Ledva nicméně uviděl za nic žk. a jako pravý bek byl raději preventivně vystřídán. Střídali ovšem i domácí, a to hned několikrát. V 68‘ utekl Roušavý a obránce mu vypíchl míč na roh. Toho se lišanský mladík však dožadoval marně, neboť se kopalo od branky. Z následné rozehry v 69‘ unikl po pravé straně domácí Holeček, v souboji střídajících hráčů u rohového praporku se šťastným odrazem míče zbavil smolaře Vialliho, který se poctivě vrátil za Žáďu a servíroval před branku. Ze dvou trestuhodně volných kněževeských hráčů uvnitř šestnáctky se míč dostal až za zadní tyč k Malafovi, který přehoupl misku vah na stranu domácího mužstva, 3 : 2.

Zoufalý tlak hostujícího mužstva, postrádající ovšem lehkost a moment překvapení, v poslední dvacetiminutovce troskotal na obranném valu kněževeských hráčů, kteří se stačili v dostatečném počtu dostávat za balón a navíc hrozit z brejků i na hlavním arbitrovi, který sporné zákroky posuzoval ve prospěch domácích. V 74‘ si gólman Lenner vyskočil na centrovaný míč a po dopadu srazil Pápeho, který mu ovšem nijak nepřekážel. Pápe ke svému překvapení uviděl žk. a po dalším odpískaném faulu byl pod hrozbou vyloučení raději ze hry stažen.

V 85‘ si Lišany vytvořily jedinečnou šanci na vyrovnání. Jelen se šikovně uvolnil na pravé straně a naservíroval finální přihrávku nabíhajícímu Roušákovi. Mladý lišanský kanonýr však nedostál své pověsti a z malého vápna z jedničky přestřelil branku. V 88‘ již šli hosté vzadu do rizika na tři obránce a stoper Hafík se vytáhl na hrot. Další šanci si však již nevytvořili. Naopak, v nastaveném času podnikli domácí brejk do otevřené obrany a znovu se poctivě vrátivší Vialli zatáhl před vápnem za záchrannou brzdu. Míč si k trestňáku postavila kněževeská ikona, Vrábík, a ukázal svou výbornou kopací techniku. Kolem zdi odrazem míče o tyč nedal Řepovi šanci, 4 : 2.

Lišany po čtyřzápasové vítězné šňůře prohrály. Oplatit Kněževsi porážku však mají možnost za necelý měsíc ve FINÁLE OKRESNÍHO POHÁRU, hraném ve STŘEDU 30. KVĚTNA OD 18.00, snad v rovných podmínkách, na neutrální půdě, na HLAVNÍM HŘIŠTI SK RAKOVNÍK.

Rozhodčí: Švácha - Špidra, Kalaj

Diváci: 82

ŽK: 49. Malafa, 75 Vrábík - 27.  Roušavý, 54. Ledvinka, 74. Paseka, 89. Haifler

ČK: 0 - 0

Branky: 23. Miksa, 1 : 1, 25. Hanych, 2 : 1, 69. Malafa, 3 : 2, 90. Vrábík, 4 : 2 - 16. Mutinský ( as. J. Hamouz), 0 : 1, 27. Roušavý (as.  Mutinský), 2 : 2

SK Lišany : Z. Řepka – Ledvinka (63. Feher), Haifler, L. Řepka, Žalud – J. Hamouz, Mutinský, Medřický, Paseka (81. Ledvinka) -  Roušavý, Jelínek.