Jdi na obsah Jdi na menu
 


V generálce šest branek ve druhém dějství

15. 8. 2017

Sparta Řevničov - SK Lišany       2 : 6     (1 : 0)

Lišany začaly až příliš vlažně a nepoučilo je ani varování v podobě zvonící tyče Řepovy branky po dalekonosné střele již ze 2. min. Po chvíli zastavil Ledva centr z pravé strany, sice nechtěně, leč ve vápně rukou a domácí kopali penaltu. Tu bezpečně proměnil Hošek a Řevničov šel do rychlého vedení, 1 : 0. Lišany se přece jen pomalu dostaly do obrátek a vyrovnaly hru. V první půli pak střídaly lepší momenty, kdy si kluci dokázali dobře přihrát a dostat se do šancí s horšími, kdy naopak po zbytečných ztrátách mohli inkasovat. Výkon hostí však, také i navzdory nepřízni muže s píšťalkou (subjektivní pocit autora), postupně rostl a ještě před obrátkou si vypracovali více příležitostí, než soupeř. Jenže Jelena poprvé vychytal gólman a podruhé trefil břevno, Mutina z vyložené pozice "pálil" vedle, Méďova rána z vápna těsně minula břevno a Roušákův lob béčkem neměl potřebné výškové parametry. Půle tak skončila nejtěsnějším rozdílem pro domácí "sparťany"

Do druhé půle se lišanští trochu přeskupili a jejich výkon dále rostl. Už ve 49 min. si Roušák u levé lajny pustil mezi nohama Žáďovu kolmici, čímž oklamal svého strážce, přehnal se kolem skluzujícího Bohartého, vnikl do vápna a nezištně předložil balón Šutymu, který do prázdné srovnal stav, 1 : 1. Šutymu se moc nedařily finální přihrávky, leč vše si vynahradil střeleckým apetitem, když po výzvách od Mutiny a Jelena do 54. min. čistým hattrickem otočil na 1 : 3.

Hosté se v eufórii vrhli do útočení a začali předvádět líbivý fotbal s pěknými kombinacemi na jeden - dva doteky, a to často i při řešení situací na vlastní polovině, kdy se do kombinací zapojoval i gólman. Že je však potřeba stále zodpovědně bránit, připomněl po hodině hry lišanským střídající zkušený Pesl, který se otočil s míčem k brance a vzápětí nádherným obloučkem přeloboval Řepu, 2 : 3.

Lišanští se však už fotbalem bavili a na hřišti dominovali. Vojta Hamouz v 71. min. poslal rychle vhozeným autem samotného před gólmana Mutinu, který si bez problémů poradil, 2 : 4. O 10 min. později vysunul Méďa do samostatného úniku Jelena, který napodruhé také dostal míč do sítě, 2 : 5. V 89. min. pak zřejmě nejlepší muž na hřišti, Mutina, vymyslel finálovku na Vojtu Hamouze, který placírkou k tyči uzavřel skóre, 2 : 6.      . 

Rozhodčí: Kučera - laik Bobák, laik Červený

ŽK: 0 - 0

ČK: 0 - 0

Branky: 4. Hošek (pk.), 1 : 0, 61. Pesl 2 : 3  -  49. Míša Šutera, 1 : 1, 51. Míša Šutera, 1 : 2, 54. Míša Šutera, 1 : 3, 71. Venca Mutinský, 2 : 4, 80. Jirka Jelínek, 2 : 5, 89. Vojta Hamouz, 2 : 6 

SK Lišany: Z. Řepka – Ledvinka (31. V. Hamouz), Chládek (46. Jelínek)Krůta (65. Ledvinka), Žalud - J. Hamouz, L. Řepka, Medřický, Roušavý -  Mutinský, Jelínek (31. Šutera)