Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prokletí senomatského hřiště se zlomit nepodařilo

27. 11. 2017

SK Senomaty - SK Lišany      5 : 1     (2 : 1)

V první půlhodině byl k vidění vyrovnaný fotbal. Zpočátku opatrný, neboť ani jedno z mužstev nechtělo udělat chybu a zbytečně inkasovat. Hra se převážně odbývala mezi vápny, ale brzy přišly i šance. Po pravé straně utekl lišanský Baggio a vymyslel pěkný centr, který však Roušák nedokázal lépe zužitkovat a míč skončil mimo. Na druhé straně si po čtvrthodině vybral slabší chvilku Zdenda Řepa, když mu dvakrát v rychlém sledu vypadl míč z rukavic a domácí Vávra z druhého zaváhání dorazil míč do sítě. Gól však nebyl uznán pro ofsajd. Brzy poté to zkusil vzít na sebe Roušák. Přes dva obránce pronikl do šestnáctky, ale místo aby z vyložené pozice praštil do míče levačkou, ještě hledal Jelínka a situaci překombinoval. Čekání na úvodní gól ještě zpestřila minela Žádi, který odehrál centrovaný míč před křiknuvším si Řepou tak „šťastně“, že orazítkoval břevno vlastní branky.

Ve 22‘ však již udeřilo a do vedení šly Lišany. Méďa na levé straně šikovně podržel míč a počkal si s průnikovou přihrávkou na náběh Roušáka. Mladý lišanský útočník se zleva vřítil do vápna a servíroval Baggiovi, který, ač tísněn, procedil zblízka míč za Kučabova záda, 0 : 1. Následujících osm minut vypadalo, že by se mohlo hrát podle lišanských not. Jenže v 30‘ rozehrál Míra Chládek míč dopředu na Ledvu, kterého zradilo zpracování, a pod tlakem rychle dostupujícího Vávry o míč přišel. Domácí rychlík si strčil míč do volného prostoru a z druhého doteku vypálil. Do tyče, od které se míč odrazil do sítě za Řepovými zády, 1 : 1.

Ve zbytku první půle tahaly za delší konec Senomaty, ale Lišany držely remízový stav. Když už se zdálo, že mužstva půjdou do šaten smírně, vrátili berani ve 45‘ míč po předchozím odvráceném rohu stříleným centrem do lišanské šestnáctky. Do míče se vložil Míra Chládek, ale ve snaze jej odehrát, míč pouze zastavil pro R. Hůlu, který měl z malého vápna hodně usnadněnou úlohu, 2 : 1.

Navzdory předsevzetí v kabině vstoupili lišanští hráči do druhé půle doslova tragicky. Vůbec nebyli schopni přenést hru na útočnou polovinu a sérií ztrát a špatných přihrávek jako by domácím třetí gól doslova nabízeli. A ten na sebe opravdu nenechal dlouho čekat. V 51‘ se po lišanské ztrátě míče a přihrávce z pravé strany prosadil uvnitř šestnáctky Vávra, 3 : 1. V 57‘ si Vávra, úplně sám u pravé lajny, pohodlně zpracoval přenesený balón. V rychlosti vnikl do lišanské šestnáctky, propálil Řepu, dovršil hattrick a utkání prakticky rozhodl 4 : 1.

Hosté určitě měli snahu ještě bojovat, ovšem za tohoto stavu hráli v křeči a většina jejich akcí končila nepřesností před domácí šestnáctkou. Výjimkou mohl být odvážný průnik J. Hamouze po pravé straně, završený nebezpečným centrem. Ten však prošel celým vápnem beranů, aniž jej kdokoli z lišanských dokázal zasáhnout. Senomatským nyní stačilo zodpovědně bránit a po zisku míče přecházet do rychlých protiútoků, v podání Vávry nebo Máchy smrtících. Řepa tak mimo dalších nebezpečných situací znovu čelil samostatnému úniku nejlepšího muže na hřišti, Vávry, tentokrát úspěšně.

S ohledem na zdravotní problémy pouze střídající Lukáš Řepa, okořenil v 82‘ svůj krátký pobyt na hřišti nádherným halfvolejem z dobrých 35m, neomylně směřujícím do pravé šibenice senomatské svatyně. Jenže Kučaba tam doskočil včas, vyndal míč na roh a zkazil hostům gólovou radost. Rána přesto nastartovala poslední lišanský pokus o tlak. Po sérii rohů, která nic nepřinesla, se znovu prodral do vápna Roušák, jeho rána z dobré pozice však skončila vysoko v ochranné síti.

A tak, když samostatný únik Jelena zastavil v 89‘ praporek pomezního, udeřilo na druhé straně. Po brejku a centru z pravé strany měl Vávra dostatek času si uvnitř šestnáctky míč zpracovat, uklidit jej Řepovi k pravé tyči a nechat tak lišanské vypít pomyslný kalich hořkosti až do dna, 5 : 1.  

Rozhodčí: Tichý - laik domácí, laik Ryska

Diváci: 30

ŽK:  - 33. Paseka, 65. Medřický, 85. Jelínek

ČK: 0 - 0

Branky:  30. Vávra 1 : 1, 44. Hůla 2 : 1, 51. Vávra 3 : 1, 57. Vávra 4 : 1, 89. Vávra 5 : 1 -  22. Bagi (Roušavý) 0 : 1,

SK Lišany : Z. Řepka – J. Hamouz, Chládek (74. L. Řepka), Ledvinka (74. Krůta), Žalud – Bagi (83. Karvai), Medřický, Mutinský, Paseka - Roušavý, Jelínek.