Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lišany zdolaly Lubnou a mohou se těšit na finále poháru

1. 10. 2017

SK Lišany - Baník Lubná      5 : 1     (4 : 1)

Lišany začaly nad očekávání dobře. Již ve 2‘ odcentroval zleva Žáďa, obrana Lubné odvrátila míč doprava, kde zavíral prostor Baggio a našel Bobínyho, který z první vrátil míč do vápna. Zde měl Méďa dost času, aby si centr zpracoval a z dvojky propálil M. Pokorného v brance hostí, 1 : 0. V 8‘ se však mohlo začínat znovu. Řepa ve snaze o konstruktivní rozehrávku dostal do potíží Ledvu, který přišel o míč, a rázem vzniklo přečíslení dva na jednoho, a jehož konci Z. Bok nekompromisně uklidil balón k pravé tyči, 1 : 1.

Hrál se divácky atraktivní fotbal nahoru – dolů a obě mužstva si vytvářela šance. Lišanští mohli jít znovu do vedení, když Žáďův centr z trestného kopu minul na středu branky o centimetry Ledva, ale na zadní tyči si jej našel Mutina a jeho hlavu vyndal gólman s pomocí břevna na roh. Domácí tým se na rozdíl od předchozího nepovedeného mistráku v Kroučové snažil cpát více balónů do soupeřova vápna a půlhodině hry se to vyplatilo. V šestnáctce se totiž po nabídce od L. Řepy nejlépe zorientoval Pápe a znovu měl dost času poslat Lišany do vedení, 2 : 1. Nyní byli na koni lišanští a v 37‘ předvedli asi nejpohlednější akci zápasu, když se na několik doteků prokombinovali před lubenské vápno, kde Mutina, ač sám mohl střílet, dloubl špičkou míč za obranu do šestnáctky, kde se mu ukázal L. Řepa. Hosté marně reklamovali ofsajd, neboť jeden z obránců zapomněl vystoupit, lišanský středopolař si zpracoval míč na prsa a druhým dotekem poslal míč kolem Pokorného do sítě, 3 : 1.

Hosté mohli záhy dosáhnout kontaktního gólu, když si situaci odmítl zjednodušit Ledva, dostal přihrávkou pod tlak Míru Chládka a lubenští se znovu vyřítili do přečíslení. Zakončení však těsně minulo Řepovu pravou tyč. A tak to byli znovu domácí, kdo přišel s odpovědí. Ve 41‘ nastartoval Méďa přesným pasem do levého křídla rychlé nohy Roušáka. Domácí útočník utekl všem a chladnokrevně podél vybíhajícího gólmana stanovil poločasový výsledek, 4 : 1.

S postupujícím časem druhé půle začala lišanská útočná aktivita upadat a domácí pod vlivem dostatečného náskoku přenechali střed hřiště hostům z Lubné. Ti se ještě snažili s výsledkem něco udělat, dostali domácí tým pod tlak a vytvořili si několik opravdu dobrých příležitostí. Jenže buď byl proti gólman Řepa, nebo na poslední chvíli zasahující obránci, anebo neschopnost lubenských útočných hráčů vůbec trefit zařízení.

Lišanští spoléhali na dvojici Mutina – Roušák, číhající na brejkové příležitosti. V 70‘ to ještě nevyšlo, když Mutina využil nedorozumění mezi hostujícími stopery, získal míč a vzápětí lobem přes vybíhajícího brankáře orazítkoval břevno. V 78‘ už ano a v hlavní roli byl opět Mutina, který se po vysunutí presingu na útočnou polovinu zmocnil míče a sám na brankáře ještě neproměnil, ovšem z druhé vlny dobíhajícímu Roušákovi již nečinilo problém umístit zpoza šestnáctky odražený balón do odkryté branky, 5 : 1 a stanovit tak konečný výsledek, pro sebevědomé hosty až příliš krutý.
 

Václav Švelch, trenér : V utkání nehrál roli rozdíl mezi soutěžemi, neboť Lubná má kvalitní tým, který chtěl hrát fotbal a ne nadarmo vede tabulku III. třídy. Takoví soupeři nám ovšem vyhovují mnohem více, než nakopávači dlouhých balónů na ofsajdovou hranu, takže utkání bylo pohledné, s řadou šancí na obou stranách a my v něm byli produktivnější. Do půle jsme si vybudovali rozhodující náskok. Ve druhém dějství, snad i pod vlivem aktuálně ne příliš širokého kádru a blížícího se mistráku s Rynholcem, jsme přenechali aktivitu hostům a spoléhali hlavně na brejky. Jeden z nich vyšel, takže jsme skóre ještě navýšili a na jaře si po čtyřech letech zase zahrajeme finále okresního poháru.

Rozhodčí: Titlbach - Šmíd, Tichý

Diváci: 80

ŽK: 0 - 0

ČK: 0 - 0

Branky:  2. Medřický (J. Hamouz) 1 : 0, 30. Paseka (L. Řepka) 2 : 1, 37. L. Řepka (Mutinský) 3 : 1, 41. Roušavý (Medřický) 4 : 1, 78. Roušavý (Mutinský) 5 : 1 - 8. Z. Bok 1 : 1.

SK Lišany : Z. Řepka – J. Hamouz, Chládek, Ledvinka (86. M. Švelch), Žalud – Bagi, L. Řepka, Medřický, Mutinský, Paseka (65. Feher) – Roušavý (80. Šutera).