Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lišany vezou dva cenné body z Olešné

6. 11. 2017

FC PO Olešná - SK Lišany      2 : 3, p.     (1 : 0)

Hosté nezačali vůbec dobře. Už ve 3‘ vyhrál na lišanské levé straně Majba souboj se Žáďou, následovala střela, kterou Řepa vyrazil a dobíhající, nikým z lišanských nenavázaný R. Polášek pohodlně otevřel skóre, 1 : 0.

Rychlé vedení „ocelářů“ hosty zaskočilo a dalo ráz dalšímu vývoji první půle. Olešná byla lepším týmem. Obránci pohodlně kombinovali na vlastní polovině a lišanští, byť s pětičlennou záložní řadou, nedokázali uprostřed hřiště přebírat dobře se pohybující a prolínající olešenské hráče. Po čtvrthodině musel na domácí straně opustit hřiště zraněný Sejpka. Byl nahrazen M. Poláškem, ale na hře Olešné se to nijak negativně neprojevilo a byla stále aktivnější. Pokud Lišanům v první pětadvacetiminutovce něco fungovalo, byla to zodpovědná práce dozadu. Domácí navíc několikrát špatně vyřešili finální přihrávku, a když už se dostali do šance, byl na místě Řepa, anebo netrefili branku, jako v případě R. Poláška, který po rohovém kopu hlavičkoval trestuhodně sám.

Pak se Lišany přeskupily, Jelena přišel podpořit na hrot Roušák, a obraz hry se rapidně změnil. Hosté začali dostávat pod tlak domácí obránce, záloha posbírala několik odražených míčů a hra se do konce prvního dějství začala odbývat převážně na polovině Olešné. Méďa s míčem na noze prošel až před vápno, uvolnil se a mohl zakončovat. Ještě však vylepšil situaci přihrávkou doprava na Jelenaa, ovšem s jeho pohotovou střelou si bravurně poradil Fiedler a vyrazil míč na roh. Domácí gólman se po chvíli znovu vyznamenal, když se mu Žáďou výborně kopnutý roh točil do branky, ale stačil míč vyrazit, přičemž jej ještě sebral z hlavy důraznému Pápemu a Lišany získaly z nadějné situace jen další roh. Zápas tak dospěl do 45. min. za tlaku hostí, který však kýžené vyrovnání nepřinesl.

 

Co se nepovedlo na konci půle první, přišlo jako blesk na začátku půle druhé. Útočně laděný levý bek Žáďa ve 49‘ zatáhl míč a pěkně odcentroval. Fiedler si překážel jedním z obránců a pouze vyrazil míč k nohám Jelena, který zblízka pohodlně vyrovnal, 1 : 1. Jenže ani ne za dvě minuty si domácí vzali vedení zpět. Po odvráceném lišanském rohu podnikli brejk, v situaci dva na dva se R. Polášek uvolnil kolem Bobínyho a vypálil zpoza vápna. Řepa jeho dobře mířenou střelu vyrazil. Jenže dorážející Zadák, se kterým se Ledva sice poctivě vrátil, leč v kritickém okamžiku byl od něho daleko, poslal míč do sítě, 2 : 1.

Zadák měl gólem odpracováno a šel střídat. Ke střídání těsně předtím došlo i na lišanské straně, Pepu Karvaie nahradil Baggio. A právě on mohl bleskově znovu vyrovnat. Když se poprvé potkal s balónem, bylo to tváří v tvář Fiedlerovi. Míč si dobře zpracoval, ale vzápětí krátkým bodlem minul branku. Do lišanské hry se po bleskovém kontru „ocelářů“ sice začala vkrádat nervozita, nicméně v 67‘ hosté předvedli parádní akci. Sérií narážeček překonali střed hřiště, Mutina uvolnil Roušáka na levém rohu velkého čtverce a mladý lišanský kanonýr křížnou ranou, která dokonale zaplula za zadní tyč, obstřelil Fiedlera, 2 : 2.

Hektický závěr utkání přinesl fotbal nahoru – dolů, ve kterém s postupujícím časem hostům začaly docházet síly, a blíže ke třem bodům byla domácí Olešná. Její gólman Fiedler nejprve včasným vyběhnutím zachránil situaci před dotírajícím Jelenem, aby po chvíli domácí podnikli další z rychlých protiútoků, na konci kterého znovu Ledva nechal svého hráče za sebou a ten po centru z levé strany z vyložené pozice naštěstí pro hosty minul branku.

V poslední desetiminutovce se nadýchl k nevídanému sólu lišanský stoper Lukáš Řepa. Prošel středem přes tři hráče, rozdal balón, který, když se k němu po předchozí střele vrátil, zívala před ním prázdná branka. Jenže tu z ostrého úhlu trefit nedokázal. V závěru už počítali šance jen hráči Olešné, a to hlavně v tříminutovém nastavení, kdy si vynutili dva rohy a po nich obrovské závary před lišanskou brankou. Ty nicméně zůstaly nevyužity a došlo na penaltový rozstřel.

Pro Lišany už třetí v sezóně a oba předchozí byly úspěšné. Nyní však stál proti nim zkušený Fiedler a vše bylo o souboji střelců s kvalitními brankáři. Až do sedmé série se, mimo série třetí, kdy vychytal domácího hráče Řepa, ale Fiedler vzápětí oplatil Láďovi Krůtovi stejnou mincí, střelci nemýlili. Pak další domácí hráč přestřelil a hosté vytáhli z rukávu Méďu. Ten dal zapomenout na svůj neúspěch z posledního rozstřelu s Lány a zajistil Lišanům druhý bod.

Rozhodčí: Sedláček - laik domácí, laik Mladý

Diváci: 70

ŽK:  62. Procházka - 69. Mutinský

ČK: 0 - 0

Branky:  3. R. Polášek 1 : 0, 50. Zadák 2 : 1 -  49. Jelínek (Žalud) 1 : 1, 67. Roušavý (Mutinský) 2 : 2,

SK Lišany : Z. Řepka – J. Hamouz, L. Řepka, Ledvinka, Žalud – Karvai (51. Bagi), Paseka (68. Feher), Medřický, Mutinský, Roušavý (89. Krůta) - Jelínek.