Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lišany v semifinále okresního poháru

2. 9. 2017

FC Jesenice - SK Lišany       2 : 3     (0 : 2)

Lišanští byli po celý první poločas lepším mužstvem. Běhavé záložní řadě - Baggio, Méďa, Mutina a Roušák jesenické "letiště" svědčilo a hosté po zisku míče dokázali rozebírat a přečíslovat domácí obranné řady a snadno se dostávat do šancí. Hned v úvodu se ocitl v dobré palebné pozici po odraženém míči z rohu Bobíny, ale přestřelil. V 9. min. se však lišanští už radovali. Roušák obral o míč domácího pravého beka a našel na velkém vápně Jelena, který přesnou ranou k tyči nedal gólmanu Bajerovi šanci, 0 : 1. Jelen se po chvíli mohl radovat podruhé, když ho z hloubi pole poslal kolmicí do šance Méďa. Zakončoval dobře, ale výborně chytající Bajer byl tentokrát proti.

Pak musel na rychle zem po Jeníčkově zakončení také Řepa, ale situaci s přehledem zvládl a zelenobílí lišanští byli stále aktivnější. Ve 21. min. si vytvořili závar před jesenickou brankou, ze kterého vyplul balón na levou stranu k Roušákovi. Proti němu vyrazil gólman a hbitého lišanského záložníka podrazil. Míč na puntík si postavil Jelen a ranou do levého horního rohu zaslouženě pojistil lišanské vedení, 2 : 0. 

Zelenobílým skutečně první půle patřila, a jen škoda, že nedokázali přidat další branky a vedení si pojistit. Šance na to měli. Z těch největších Šuty přestřelil, Mutinu, zakončujícího po zpětné přihrávce, vychytal Bajer. Těsně před půli pak Mutina po centru přestřelil ze dvou metrů prázdnou branku, nicméně hosté mohli odcházet do šaten spokojeněji.

Jek první dějství skončilo, tak druhé začalo. Jeseničtí se sice snažili o nátlakovou hru, lišanští však zodpovědně bránili a po zisku míče se nadále prezentovali rychlým přechodem do protiútoku. Zlom nastal v 54. min., kdy domácí poprvé využili svou výškovou převahu. Na centrovaný míč z trestňáku si naběhl Jeníček a ranou hlavou jako kladivem vymetl Řepovu levou šibenici, 1 : 2.

Jesenických bylo najednou plné hřiště a do lišanského vápna létaly centry jeden za druhým a vyrovnání viselo doslova na vlásku. Řepa byl však v tomto utkání ve vzduchu stoprocentní, když posbíral a povyrážel spoustu vysokých míčů a navíc znovu ukázal svůj reflex, když vyndal volej Jeníčka z pěti kroků  mimo tyče. 

V 67. min. hosté vystřídali, místo zraněného Baggia přišel na hřiště jediný lišanský náhradník, Pápe. Lišany prohodily krajní halvy a pomalu se znovu začaly dostávat do hry. V 74. min. vybojovaly rohový kop. Na Žáďův střílený centr na přední tyč si naběhl právě střídající Pápe a po sedmi minutách na hřišti vrátil hlavou zelenobílým dvougólový náskok, 1 : 3.

Najednou bylo zase všechno jinak a definitivně rozhodnout mohly nyní Lišany. Nejmenší muž na hřišti Mutina málem skóroval hlavou. Roušák, nyní na pravé straně zálohy, znovu obral domácí o míč a šel sám na Bajera, leč ten si s jeho tvrdým zakončením poradil. Posléze znovu Mutina, šikovně se jeden na jednoho uvolnil na levé straně, vnikl do vápna, vylákal gólmana, ale místo přihrávky na lépe postavené spoluhráče chtěl z úhlu překvapit střelou na přední tyč. S tou si ovšem Bajer znovu poradil.

Utkání tak dospělo do hektického závěru, neboť v 86. min. zahrávali domácí roh a lišanští tentokráte nedokázali uhlídat Fialu, který se opřel do centrovaného míče a zase to bylo pouze o jeden, 2 : 3. Hosté si však výhru a postup mezi poslední čtyři celky v poháru už vzít nenechali. Nutno říci i se štěstím, neboť v 89. min. se ocitl Jesenický hráč sám před Řepou, ale minul branku.

Rozhodčí: Aksamit - Titlbach, Vodrážka 

ŽK: 27. Kohout, 55. Pacourek, 77. Pfejfer - 0 

ČK: 0 - 0

Branky: 54. Jeníček, 1 : 2, 86. Fiala, 2 : 3 - 9. Jelínek (as. Roušavý), 1 : 0, 21. Jelínek (pk.), 74. Paseka (Žalud), 1 : 3

SK Lišany: Z. Řepka – J. Hamouz, L. Řepka, Ledvinka, Žalud - Bagi (67. Paseka), Medřický, Mutinský, Roušavý -  Jelínek, Šutera