Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jesenice odjela s prázdnou

10. 4. 2018

Lišanští začali na dobře připraveném hřišti aktivněji. Navrátilec po jednozápasovém trestu Pápe se hned připomněl ostrým zákrokem a Roušák únikem provětral Jesenickou obranu. Ve 4‘ již udeřilo. Ofenzivně laděný bek Žáďa se protáhl po levé straně až do vápna a ideálně našel ve sprintovém náběhu na malém čtverci Mutinu, kterému stačilo nastavit placírku, 1 : 0.

Jeseničtí, kterým se po 25‘ zranil pravý bek Altman, se snažili srovnat krok a vytvořili si optickou převahu. Nákopy na Jeníčka, který se snažil sklepávat nebo prodlužovat míče pro spoluhráče ale k ničemu nevedly. Ve vzduchu mu totiž úspěšně sekundoval mladý domácí stoper Hafík a při standardkách jej přebíral Pápe. Hostující kanonýr se však přece jen do největší šance svého týmu prosadil, když po rohu Pápeho přehlavičkoval a odražený míč vracel do sítě, ale Zdenda Řepa byl u své levé tyče včas.  

Lišanští ve snaze o konstruktivní rozehrávku občas „zalaškovali“ na vlastní polovině, třeba když za vápnem vyběhnutý gólman Řepa, dělaje kličku Jeníčkovi podklouzl, ale v pádu ještě stačil míč odehrát. Pokud ale dali míč na zem a zakombinovali na polovině útočné, anebo vysunuli presing, byli nebezpeční. Baggio upláchl po pravé straně a proti noze našel v šestnáctce aktivního Mutinu, na kterého zívala polovina odkryté branky. Lišanský středopolař však z jedničky těsně minul.

V závěru prvního dějství se na hřišti ještě zajiskřilo, když si Mutina vyšlápl zezadu na o dvě hlavy vyššího Jeníčka. Uviděl žlutou kartu a uslyšel nevybíravý výrok od faulovaného soupeře. Další díl smůly si vybrali hosté těsně před půli v podobě nataženého svalu stopera Kohouta po sprinterském souboji s Roušákem a na hřišti se tak objevil nestárnoucí J. Pfeifer. Po chvíli se nicméně šlo do šaten za nejtěsnějšího vedení domácích.

Obraz hry ve druhé půli se prakticky nezměnil. Jesenice hrála po vápno a do žádné výraznější šance se nedostala, s výjimkou závaru poté, co domácí Žáďa přiznal soupeři aut a ten jej rychle rozehrál. Na druhé straně se domácím podařilo několik pěkných kombinací a aktivitou hýřil zejména Mutina, který, ač faulován, se na levé straně šikovně prosmýkl mezi dvěma protihráči, ale jeho další postup na gólmana Pašíkovského zastavila necitlivě neponechaná výhoda. Nicméně okolo 65‘ nejaktivnější domácí hráč svůj průnik zopakoval, naservíroval míč před branku a ten po zblokované střele doputoval k Baggiovi, na kterého zívala prázdná branka. Tu však z malého vápna přestřelil.

Závěr zápasu domácí poměrně slušně kontrolovali a ještě jednou mohli hubený náskok navýšit, když se po Žáďově rohu na zadní tyči pověsil do vzduchu Vialli. Pašíkovský se však stačil přemístit a předvedl svůj nejlepší zákrok utkání, když prudkou a přesnou hlavu vyndal od své pravé tyče. V 87‘ ještě trochu zaplály emoce, když pro změnu Jeníček „přepálil“ zezadu Mutinu. Tentokrát se to obešlo bez karty, nicméně domácí záložník odkulhal za asistence spoluhráčů ze hřiště a zápas nedohrál. Lišany si však nejtěsnější náskok již pohlídali a mohou se tak radovat z prvních tří jarních bodů.

Rozhodčí: Polívka - Kozák, Titlbach

Diváci: 90

ŽK: 28. Mutinský, 84. Ledvinka - 10. Kohout

ČK: 0 - 0

Branky: 4. Mutinský (as. Žalud

SK Lišany : Z. Řepka – J. Hamouz, Haifler, L. Řepka, Žalud – Bagi, Chládek (45. Feher), Mutinský (88. Karvai), Medřický, Paseka (74. Ledvinka) -  Roušavý (78. Jelínek).