Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dva hattricky a 10 gólů

18. 9. 2017

SK Lišany - FC 05 Zavidov B      10 : 0     (5 : 0)

Bezprostředně před zápasem vydatně sprchlo a mokrý trávník evidentně lépe vyhovoval rychlonohým lišanským mladíkům. Už v 7 min. nastartoval po levé straně Žáďa Roušáka. Ten vnikl do vápna a na zadní tyči našel v náběhu Baggia, kterému nečinilo problém uklidit zblízka balón do prázdné, 1 : 0. V 11. min. našel Mutina centrem z rohu na zadní tyči Míru Chládka a jeden z nejmenších mužů na hřišti zvýšil hlavou na 2 : 0. Aby toho nebylo málo, v 19. min pálil ze skrumáže Roušák a Baggio pohotově dorážel ranou zblízka pod víko, 3 : 0.

Pak se na chvilku osmělili také hosté a Řepa musel s pomocí tyče vyrážet těžkou střelu zblízka na roh. Jenže domácí už měli utkání plně pod kontrolou a v 31. vyslal Mutina kolmicí do úniku Baggia. Ten tváří v tvář gólmanu Štillerovi završil svůj první hattrick, 4 : 0. Lišany si vytvářely další šance a do půle se trefily ještě jednou. Na konci rychlé kombinace z 35. min před šestnáctkou sklepl Pápe míč na L. Řepu, který z první vypálil přesně k pravé Štillerově tyči, 5 : 0.

Baggio měl splněno a do druhé půle jej nahradil Jelen, jenž se v týdnu potýkal s nachlazením. Domácí pokračovali v aktivitě a už v 51. min. vysunul Žáďa po levé straně Mutinu. Lišanský všudybyl se šikovně uvolnil, vnikl do vápna a z ostrého úhlu mazácky přeloboval gólmana, 6 : 0. V 64. min. vymysleli na pravé straně parádu Méďa s Jelenem, když prvně jmenovaný ideálně kolem beka prostrčil domácímu střelci balón šestnáctky. Jelen však sám nezakončil, nýbrž nezištně poslal po malém vápně míč na nabíhajícího Mutinu, kterému stačilo nastavit placírku, 7 : 0.

Za tohoto stavu domácí částečně zalezli a přenechali aktivitu hostům. Jejich tlak byl vyjma dvou – tří nebezpečných centrů z rohových kopů spíše platonický a domácí tým pak bleskovými přechody do útoku dále trestal. V 72. min. akce jako přes kopírák u gólu č. 6. Pro Žáďovu přihrávku si tentokrát seběhl do leva Méďa, uvolnil se, vnikl do vápna a na rozdíl od lobujícího Mutiny vyřešil situaci krátkým bodlem na zadní tyč, 8 : 0. Po chvilce pak vypálil zpoza vápna Žáďa a jeho projektyl rozezněl břevno za Štillerovými zády.

Další branky však na sebe nenechaly dlouho čekat. Běžela 78. min., když z levé strany odcentroval střídající Vialli a uvnitř šestnáctky vypálil Roušák. Gólman hostí na brankové čáře (možná za brankovou čárou) sice vyrazil, ale Jelen z dorážky málem trhal síť, 9 : 0. O dvě min. později načasoval L. Řepa středem ideální průnikovou přihrávku na Mutinu, který se vyhnul ofsajdové pasti a sám proti vybíhajícímu Štillerovi přesnou ranou k tyči také završil hattrick, 10 : 0.

Lišany mohly ještě přidat, ale Pápe sám před gólmanem nedokázal lépe usměrnit prudkou Roušákovu přihrávku z levé strany, když lišanský forward předtím udělal i gólmana, ale dostal se mimo střelecký úhel. Jelenova technická střela se pak zvnějšku otřela o levou Štillerovu tyč. Skóre tak po závěrečném hvizdu sudího Vyhnanovského zůstalo na deseti brankách ve prospěch domácího týmu. 

Rozhodčí: Vyhnanovský - Titlbach Trešl

Diváci: 50

ŽK: 0 - 31. R. Štiller, 58. Plincner 

ČK: 0 - 0

Branky:  7. Bagi (Roušavý), 11. Chládek (Mutinský), 19. Bagi (Roušavý), 31. Bagi (Mutinský), 35. L. Řepka (Paseka), 51. Mutinský (Žalud),  64. Mutinský (Jelínek), 72. Medřický (Žalud), 78. Jelínek (Roušavý), 80. Mutinský (L. Řepka).

SK Lišany: Z. Řepka – V. Hamouz, Chládek, Krůta (62. Feher), Žalud - Bagi (46. Jelínek), L. Řepka, Paseka - Mutinský, - Roušavý