Jdi na obsah Jdi na menu
 


Překvapivé dva body z Městečka

29. 5. 2017

V posledních šesti utkáních získaly Lišany pouhý bod v Kroučové, nicméně lze říci, že jejich herní výkony mají stoupající tendenci, jen výsledkově to stále není ono. To se hráči chtěli pokusit změnit na půdě horkého favorita, podzimního půlmistra Městečka, které se však na jaře s optimální formou také nepotkává.

Vlažný vstup do utkání se pro Lišany pomalu stává tradicí, neboť hned v 1. min. musel Řepa čelit tutovce P. Šnídla, který se před ním zjevil sám. Městečko mělo i další šance, ale obětavá lišanská defenzíva úspěšně odolávala. Domácím se ji sice často podařilo rozebrat pohybem a vtipnou kombinací, ale místo včasného zakončení se řadu akcí snažili táhnout až „do kuchyně“. Lišanští se dopředu osmělovali jen pomalu, nicméně ve 23. min. vybojovali roh. Na ideálně nasměrovaný centr L. Řepy si naběhl Šuty, hlavou poslal míč nechytatelně do šibenice a hosté šli do vedení, 0 : 1.

Lišanští zjistili, že i dopředu by to proti Městečku mohlo fungovat a předvedli několik slušných akcí, kterým chybělo zakončení. Míč častěji na kopačkách však měli stále domácí, ale rána z trestného kopu z hranice šestnáctky v podání J. Chládka skončila vysoko nad a neujaly se ani další příležitosti. Ve 32. min. musel pro zranění vystřídat hostující bek Bobíny, který do té doby hlídal při rozích prostor u přední tyče. Toho ohnivci dokonale využili ještě v téže minutě, když si rozehráli roh nakrátko, P. Šnídl, proti kterému nikdo nevystoupil, si posunul míč do lepšího úhlu a bombou na přední tyč, kterou v té chvíli nikdo z lišanských nehlídal, srovnal stav, 1 : 1.

Kdo si myslel, že ohnivci v domácím prostředí nyní Lišany přejedou, byl na omylu. Abraháma v domácí brance totiž nejprve vystrašil střelou zpoza vápna Méďa a posléze v 37. min. lišanští znovu vybojovali roh. Ten rozehrál pro změnu z pravé strany Žáďa stříleným polovysokým centrem na střed branky, kde znovu zaúřadoval Šuty a zblízka z voleje propálil Abraháma, 1 : 2. A protože sólo domácího Urbana přes tři hráče ztroskotalo na lišanském gólmanovi a Hajného střela rozvlnila pouze boční síť, šlo se do šaten za překvapivého poločasového vedení hostí z Lišan.

 

Druhé dějství začalo podle očekávání převahou Městečka, na druhé straně ovšem pozornost Abraháma prověřil střelou zpoza vápna Jelínek. V 56. min. upláchl mladému Michalu Hájkovi po pravé straně domácí Hajný, proti kterému vyběhl Z. Řepa. Domácí forward však nezištně posunul míč před branku na Urbana, který už měl snadnou práci., 2 : 2.

Hra pokračovala a hosté mohli jít překvapivě potřetí do vedení, když si Méďa uvnitř vápna špičkou ze vzduchu výborně zpracoval těžký balón od Jelena, vzápětí však z vyložené pozice přestřeli branku. V 70. min. přišli hosté o Žáďa, který jako aktivní účastník dopoledního silničního Běhu osvobození nedohrál kvůli křečím. Právě v jeho prostoru se v 76. min. zrodila zdánlivě nenápadná akce ohnivců, kterou lišanští sice zastavili, ale nedokázali odehrát míč a znovu o něj přišli. Balón putoval do vápna na Urbana, který zblízka po druhé v zápase překonal Řepu, 3 : 2.

Zdálo se, že pro hosty je „vymalováno“, neboť ti po domácím obratu dlouho nebyli schopni nic vymyslet a pokusit se o závěrečný tlak. Naopak, po ztrátách míče a rychlých protiútocích to chvíli vypadalo, že ohnivci záhy přidají pojistku. Ale nestalo se. V 87. min. se vysunul na hrot lišanský stoper Láďa Krůta a hosté šli do rizika na tři beky. V 89. min. naopak před lišanským vápnem ztratili balón městečtí a Šuty poslal kolmici na Jelena. Lišanský útočník, byť v pokročilém fotbalovém věku, v běžeckém souboji přesprintoval o mnoho mladšího domácího stopera Jirku Chládka, kterému se jej nepodařilo zastavit ani přidržením rukama. Před vybíhajícím brankářem zpomalil, nechal se Chládkem doběhnout, oba udělal kličkou doprava a svým šestnáctým gólem v sezóně s přehledem poslal zápas do penaltového rozstřelu, 3 : 3.

Naději na druhý bod pro Lišany začal naplňovat gólman Z. Řepa, když ve druhé sérii pokutových kopů zneškodnil pokus J. Šnídla. Čtvrtá penalta domácích minula branku, a protože lišanští exekutoři – L. Řepa, Jelen, Méďa a Krůťák splnili očekávání a proměnili, vezou Lišany z „Ohnivec arény“ překvapivě dva body. 

Rozhodčí: Kozák

ŽK:  0 : Krůta, Paseka

ČK: 0 : 0

Branky: 32. P. Šnídl 1 : 1, 56. Urban 2 : 2, 76. Urban 3 : 2 - 23. Šutera (as. L. Řepka) 0 : 1, 37. Šutera (Žalud) 1 : 2, 89. Jelínek (Šutera) 3 : 3.

SK Lišany: Z. Řepka – J. Hamouz (32. Hájek), L. Řepka, Krůta, V. Hamouz - Bagi, Šutera, Medřický, Žalud (70. Chládek) -  Jelínek, Ledvinka (60. Paseka).