Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mutějovice odjely s prázdnou

17. 10. 2016

Chmelaři z Mutějovic přijeli do Lišan v 8 kole OP dobře naladěni po překvapivé domácí výhře nad Olympií a chtěli znovu získat 3 body. Po stejném však prahnul i domácí tým, pohybující se po polovině podzimní části soutěže překvapivě v horní polovině tabulky.

 

Hosté začali náporem, ale přišla 7. min. a s ní povedená přímočará lišanská akce. Vojta Hamouz po narážečce na levé straně s Viallim, který vysprintoval po křídle, našel Šutyho. Ten prostrčil míč mezi beky na rozběhnutého Vialliho. Lišanský levý záložník se z úhlu zjevil sám před gólmanem Aksamitem a našel přesnou ranou skulinu u bližší tyče, 1 : 0.

Chmelaře úvodní gól Lišan zaskočil jen na chvilku a brzy znovu přitlačili na pilu. Domácí obranu zlobil zejména hbitý Staněk, jehož průniky zastavovala jen za cenu maximálního úsilí. Hosté z Mutějovic byli, stručně řečeno, po celou první půli lepším a aktivnějším mužstvem, dostali lišanské pod místy až drtivý tlak, navíc umocněný řadou standardních situací. Tlak hostí pokračoval i po nuceném střídání M. Kapouna, který opustil hřiště ve 24. min. pro zranění po souboji s Hanďákem.

Lišankým se dopředu nedařilo, avšak tyto nedostatky nahrazovali bojovností a houževnatostí v obraně, podpořenou standardně výborným výkonem brankáře Řepy. Samozřejmě měli i štěstí, neboť hosté díky tragické koncovce zahodili tři – čtyři opravdu vyložené příležitosti, a na tabuli tak po 45 minutách stále svítilo skóre 1 : 0.

Také ve druhé půli měli hosté častěji míč na kopačkách, avšak v lišanském vápně již tak nebezpeční nebyli. Výjimkou byl po hodině hry povedený individuální průnik Staňka přes tři lišanské hráče, místo přihrávky na lépe postavené spoluhráče však zakončený z ostrého úhlu do boční sítě. Z. Řepka si potom ještě mimo centrovaných míčů musel poradit s těžkou střelou ze střední vzdálenosti, několik dalších se mezi tyče nevešlo.

Naopak domácím se na rozdíl od první půle začalo dařit také dopředu, kde útočné duo Jelen - Šuty doplňoval ze středu Pápe, hlavně však po levé straně hodně aktivní Vialli. Do slibných příležitostí se postupně dostali Vialli, Jelen, a také Baggio. Rozhodnout mohl na začátku poslední desetiminutovky znovu Vialli, který se po diagonále od Baggia ocitl zase sám před Aksamitem. Gólman hostí si však s jeho zakončením poradil.

Drama tak pokračovalo do samotného závěru utkání. V 89. min. chmelaři sice dosáhli gólu, ten však hlavní rozhodčí po poradě s pomezním neuznal pro předchozí zpracování míče rukou. Výsledek 1 : 0 tak zůstal na ukazateli skóre i po závěrečném hvizdu rozhodčího.

Rozhodčí: Fejfar - Švácha, Šmíd

Diváci: 95

ŽK: 29. Paseka (4), 68. V. Hamouz (2), 70. Feher (3), 84. Jelínek (4), 86. J. Hamouz (2) - 0 

ČK: 0 - 0

Branky: 7. Feher (Šutera) 1 : 0,  

SK Lišany: Z. Řepka – J. Hamouz, L. Řepka, Krůta, V. Hamouz – Bagi, Minařík (77. Ledvinka), Paseka (90. Chládek) – Jelínek, Šutera.