Jdi na obsah Jdi na menu
 


Místo tří bodů pouze jeden

1. 5. 2017

V 19. kole OP se lišanští fotbalisté představili na hřišti o záchranu hrající Kroučové. Po předchozích nepřesvědčivých výkonech, ale i s ohledem na absence, udělal trenér několik změn v sestavě ve snaze hru oživit a po dvouzápasovém půstu konečně naplno bodovat.

A skutečně. Lišanští byli v Kroučové celý první poločas jasně lepším mužstvem, domácí mužstvo přehrávali uprostřed hřiště, vytvořili si řadu šancí a do 10. min. mohli utkání klidně rozhodnout. Hned v 1. min. upláchl po levé straně Šuty, ve vápně našel Jelena, ale dobře umístěnou ránu lišanského kanonýra zázračně kryl výborný Tomeš. Ten si za pár okamžiků poradil i s tutovkou Šutyho a když v 10. min. po pasu M. Chládka upláchl zprava Baggio a hledal na zadní tyči před odkrytou brankou Jelena, uklízel domácí stoper míč na roh v posledním zlomku vteřiny a málem zamířil do vlastní sítě.

Domácí zahrozili ze dvou rohů a snažili se hledat dlouhými míči do brejku rychlonohého Husáka, který se po odmávaném, ale neodpískaném ofsajdu ocitl ve slibné příležitosti, ale tentokrát byl proti Z. Řepa. Hosté z Lišan však byli nadále lepším mužstvem. Méďa, silný na balónu, dobře režíroval hru, úspěšně mu sekundovali poprvé na jaře od začátku hrající Míra Chládek i kreativní předstoper Hanďák Minařík a sebevědomě začal na levé záloze také debutant od začátku, ještě dorostenec Michal Hájek. Hrálo se dlouhé minuty na polovině domácího mužstva, ale gól dlouho ne a ne přijít. Žáďova rána se vytočila mimo, Jelena znovu vychytal Tomeš, který ve spolupráci s obránci dokázal vyřešit i závary ve vlastní šestnáctce.

Co nevyšlo ze hry, povedlo se ze standardních situací. V 34. min. zahrál Žáďa roh na zadní tyč, kam si naběhl Hanďák a hlavou otevřel skóre, 0 : 1. Ve 41. min to šlo jako přes kopírák. Na Žáďův roh si tentokrát nejvýše naskočil Šuty a hlavou k tyči nedal Tomešovi šanci, 0 : 2. Do šaten tak šlo lišanské mužstvo se zcela zaslouženým dvoubrankovým vedením.

Těsně po obrátce, konkrétně v 50. min., pronikl domácí Husák s míčem na noze zleva souběžně s vápnem a vypálil. Míč po lehké Hanďákově teči skončil na pravé Řepově tyči, odkud se odrazil k volnému Škuthanovi, který měl do odkryté branky usnadněnou práci, 1 : 2. Kontaktní gól jako blesk z čistého nebe domácí nakopl a obraz hry se rázem změnil. Hráči Kroučové se silou vůle snažili o vyrovnání a permanentní nebezpečí hrozilo, když se míč dostal k Husákovi nebo ze standardních situací. Řepa ve snaze boxovat minul centr z rohu, míč však nedokázal zasáhnout nikdo z domácích na zadní tyči. Po dalším rohu se míč odrazil k domácímu stoperovi, který vypálil z jedničky, a pravá tyč lišanské branky zvonila znovu.

Po této akci však elán domácích ochabl a lišanští začali znovu ohrožovat Tomešovu branku. Šanci z kategorie stoprocentních už si nevytvořili, snad vyjma Žáďova trestného kopu kolem zdi, který Tomeš horko těžko likvidoval u své pravé tyče, domácí hráče však do šancí také nepouštěli a prakticky do 90. min. drželi míč v dostatečné vzdálenosti od vlastní šestnáctky, kontrolovali hru a nepřipustili žádného závěrečný tlak Kroučové. Rozhodčí však 3 min. nastavoval. V 92. min. vyvezl nikým neatakovaný domácí stoper míč z vlastní poloviny před lišanskou šestnáctku a prostrčil na Husáka. Ten se uvolnil na pětníku a za jeho nádhernou ránou k tyči se lišanský gólman stačil jen ohlédnout, 2 : 2.

Penaltovou loterii lišanští začali lépe, když Řepa vychytal hned prvního domácího střelce a naději alespoň na dva body živili až do páté série. Zde se ovšem lišanský gólman zmýlil jako střelec a poslal míč těsně vedle, 4 : 4. Nakonec tak byli úspěšnější domácí, když Tomeš v šesté sérii se štěstím vyndal ránu Vojty Hamouze a svou penaltu pak, také se štěstím, neboť Zdenda si na míč sáhl, proměnili, 5 : 4.

Rozhodčí: Kozák

ŽK:  0 : Medřický

ČK: 0 : 0

Branky: 50. Škuthan 1 : 2, 90. Husák 2 : 2 - 34. Minařík (as. Žalud) 0 : 1, 41. Šutera (Žalud) 0 : 2.

SK Lišany: Z. Řepka – V. Hamouz, L. Řepka, Minařík, Žalud - Bagi (80. Ledvinka), Chládek, Medřický, Hájek -  Jelínek, Šutera.