Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lišany vstoupily do přípravy vítězně

30. 1. 2017

V rámci zimního kondičního soustředění v Kovářské sehráli lišanští fotbalisté první přípravné utkání, a to s 5. týmem lounského OP, TJ Krásný Dvůr. UT v Kadani, kde se mělo utkání původně odehrát, byla v sobotu 28.1. z důvodu ledu na ploše uzavřena, a tak nezbylo, než sehrát přípravu na sněhu, na hlavním hřišti v Krásném Dvoře.

Po předchozích objemových trénincích se lišanští hráči na cca pěticentimetrové vrstvě sněhu nad očekávání dobře pohybovali a většinu situací i před vlastní šestnáctkou se na těžkém terénu snažili řešit konstruktivně, což jim převážně vycházelo a nic na tom nemění ani chyba Z. Řepy v rozehrávce už po 4 min., po které domácí útočník pohodlně skóroval do prázdné branky, 1 : 0.

Lišanské rychlý gól nezlomil, dál se snažili útočit a po dvou Jelenových nevyužitých příležitostech se v 17. min. po křídelní akci a centru ve skrumáži nejlépe zorientoval Pápe a hlavou srovnal stav, 1 : 1.

Ve zbytku první půle se hrál oboustranně útočný fotbal s šancemi, povedenými kombinačními akcemi, ale i chybami, způsobenými nevyzpytatelností hrací plochy. Gólman Z. Řepa odčinil svou svůj úvodní nezdar, když vychytal samostatný nájezd a skóre zůstalo nezměněno.

Vstup do druhého dějství měli lepší lišanští a už ve 47. min. se do šance řítil Šuty, který však prováhal správný moment k zakončení. Stejný hráč pálil v další tutovce vysoko nad, ale v 53. min. zakombinovali lišanští po pravé straně a na hranici vápna nalezli přihrávkou Pápeho, který pohotově vypálil a poslal Lišany do vedení, 1 : 2.

Hosté s pohyblivou záložní řadou a útočnou činností podporovanou krajními beky byli i nadále lepší a mohli zápas rozhodnout. Avšak neproměnili další slibné příležitosti a tak po hodině hry udeřilo na druhé straně. Zablokovaný odkop M. Chládka se odrazil k domácímu útočníkovi, který si v souboji se Z. Řepou počínal hodně důrazně a procedil míč do branky, 2 : 2. Hosté si však za okamžik vzali vedení zpět po trochu šťastné a kuriózní situaci. Méďa natáhl ke střele z velké dálky, při čemž podklouzl a ustlal si. Dokonale však zmátl domácího gólmana, který byl v protipohybu, ve snaze změnit směr si ustlal také, a už jen bezmocně sledoval míč v síti, 2 : 3.

Hra se vyrovnala a čtvrt hodiny před koncem byl srovnán i stav. Z lišanské strany tomu znovu předcházela snaha o konstruktivní řešení herní situace na pravé straně vlastní šestnáctky, ale stopera L. Řepu zradil terén. Po ztrátě následoval povedený centr a přesně umístěná hlavička hráče Krásného Dvora, 3 : 3.

Lišany však na vyrovnání znovu dokázaly odpovědět za několik málo okamžiků. M. Chládek v 79. min. ideálně našel dloubákem za obranu v e vápně volného Jelena, který nedal domácímu brankáři šanci, 3 : 4.

Domácí se ve zbytku času snažili o vyrovnání, ale své šance měli i lišanští hráči. Útočná aktivita domácích vygradovala v samotném závěru utkání, ale vyložené příležitosti z 90. min. úspěšně čelil Z. Řepa a rozhodčí vzápětí odpískal konec.  

Branky za Lišany:  17. Paseka, 1 : 1, 53. Paseka, 1 : 2, 66. Medřický, 2 : 3, 79. Jelínek, 3 : 4

SK Lišany: Z. Řepka – J. Hamouz, L. Řepka, Krůta, Feher - Paseka (81. Marenčák), Chládek, Medřický, Žalud -  Jelínek (46. Kaňák, 66. Jelínek), Kaňák (30. Šutera).