Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lišanská kanonáda v Lánech

25. 9. 2016

Po dvou smolných prohrách, v Senomatech a doma s Kolešovicemi, se Lišanští fotbalisté představili na půdě tradičního soupeře, SK Lány, se kterým sice máme v poslední době dobrou bilanci, ale který v předchozím kole senzačně vyhrál na hřišti rakovnické Olympie. Našemu týmu sice chyběli oba Láďové, Krůta a Zouplna, Na lavici však již usedl rekonvalescent po zranění Vojta Hamouz i staronová tvář v lišanském dresu Michal Čemez.

Žáďou trefená boční síť hned z úvodní rozehrávky jakoby byla předzvěstí věcí příštích. Ještě v 1. min. totiž Handa z jedničky vrátil lánský odkop do středu rozestoupené obrany, kam si naběhl Šuty a chladnokrevně přehodil vybíhajícího gólmana Nováka, 0 : 1. Lišanští se neradovali dlouho. V 8. min. odehrál Bobíny míč ve vápně skluzem před dotírajícím Reichlem. Ten sice přes lišanského beka přepadl, ale když čistě odehraný míč již směřoval do autu, ovšem hlavní arbitr nařídil k překvapení všech pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Humr, 1 : 1, ale lánská radost z darovaného vyrovnání byla ještě kratší. Hned za 2 minuty totiž založili hosté pohlednou kombinační akci, na jejímž konci našel Pápe Šutyho, který tvrdou ranou z hranice vápna vrátil hostům vedení, 1 : 2

Další průběh první půle se nesl v duchu souboje dvou herních stylů – lánského hledání útočných hrotů dlouhými nákopy proti lišanské snaze o kombinační hru, ale také v duchu neproměněných šancí na obou stranách. Reichl si tělem odstavil Bobínyho, utekl po levé straně a na hranici šestnáctky našel Matějku, který přestřelil. Na druhé straně Míra Chládek, osamocen na hranici malého čtverce, netrefil míč čistě, a ten si v pohodě sebral Novák. Únik Humra po pravé straně a následná střela z úhlu Z. Řepku pouze vystrašila, neboť se mezi tyče také nevešla. Na opačném konci hřiště pálil uvnitř šestnáctky vysoko nad Šuty, kterého za chvíli napodobil Žáďa a s ránou Jelena si poradil Novák.

Také vstup do druhé půle vyšel lépe hostům, kteří hned po obrátce vykombinovali únik Jelínka, jehož jedovatou střelu Novák volejbalovým bagrem s námahou vyrazil. Následný roh zakroutil Žáďa precizně na přední tyč, kam si souběžně s malým vápnem seběhl nejmenší lišanský muž, Míra Chládek a hlavou poslal hosty do dvougólového vedení, 1 : 3.

Lišanským nyní ještě narostlo sebevědomí a s přibývajícím časem začali na hřišti dominovat. Pohlednými kombinačními akcemi s minimem doteků, zapojením obou krajních beků Vialliho i Bobínyho do útočné činnosti i jednoduchými kolmicemi na pohyblivé útočníky, zle zatápěli domácí defenzivě. V 62. min. se na zadní tyči zblízka trefil Jelen který si naběhl na Žáďův ostrý přízemní centr z levé strany, 1 : 4. V 73. min., po Mírově pobídce proti noze zamířil placírkou přesně Žáďa, 1 : 5. Kdyby však hosté proměnili své další šance a kdyby sudí neodpustil domácím dvě podražení Jelena uvnitř šestnáctky, mohlo být průběžné skóre vyšší.

Domácí se za celou druhou půli dostali do vyložených příležitostí prakticky dvakrát. S první situací si poradil Z. Řepa, když včas vyběhl a vytěsnil střelu zblízka na roh. V 83. min. nicméně pohodovým náskokem ukolébaní lišanští nechali na své pravé straně osamoceného Mocsonokyho, který vnikl do vápna a střelou na zadní tyč překonal Řepu, 2 : 5. Poslední slovo však patřilo 5 minut před koncem znovu hostům. Po odvráceném lišanském rohu našel Lukáš Řepa chytrou přihrávkou proti noze Pápeho, který z jedničky poslal míč za Novákova záda, čímž stanovil konečný výsledek, 2 : 6.

Rozhodčí: Titlbach - laik D. Dudášik, laik Ryska

Diváci: 80

ŽK: 54. Švigár - 10. Jelínek

ČK: 0 - 0

Branky: 8. Humr (pk.), 1 : 1, 83. Mocsonoky, 2 : 5 - 1. Šutera (Minařík), 0 : 1, 10. Šutera (Paseka), 1 : 2, 47. Chládek (Žalud), 1 : 3,  58. Jelínek (Žalud), 1 : 4, 73. Žalud (Chládek), 1 : 5, 85. Paseka (L. Řepka), 2 : 6. 

SK Lišany: Z. Řepka – J. Hamouz, L. Řepka, Minařík, Feher – Bagi, Chládek, Paseka, Žalud (73. V. Hamouz) – Jelínek (86. Ledvinka), Šutera (81. Čemez)