Jdi na obsah Jdi na menu
 


Berany jsme nepotrkali

11. 9. 2016

Lišany – 6, Senomaty – 0, bodová bilance mužstev po dvou odehraných kolech OP.  Jenže! Díky absenci R. Žaluda a příchodu J. Fehera ze zaměstnání až na druhý poločas se hostům prakticky rozpadla celá levá strana a výkon pravé, kde operovali s nedoléčenými zraněními z předchozího utkání s Lužnou bratři Hamouzové, byl otazníkem. Lišanští přesto prahli po dalším bodovém zisku, avšak domácí, po předchozí drtivé porážce s Olympií, také.

Domácí začali lépe a už po 3. min. pálil z hranice šestnáctky nad branku trestuhodné osamocený Mácha. Lišanští kontrovali křižnou dělovkou L. Krůty decimetry nad levou Rácovu šibenici, ale senomatští byli nadále lepším mužstvem. Průnik Máchy zprava a Štědronského zleva na poslední chvíli řešila hostující obrana a pak vytáhl Z. Řepka fantastický zákrok, když vyndal dělovku zpoza šestnáctky od své pravé tyče. Solidních kombinací na straně hostí bylo poskrovnu, výjimkou bylo Pápeho vtipné prostrčení do šestnáctky na Baggia, který si však příliš dlouho rovnal míč na pravačku, až mu střelu zblokoval obránce. Ve 13. min. však Pápe nepřesnou přihrávkou zazdil slibně se rozvíjející lišanskou akci, následoval dlouhý pas na Máchu, který utekl po pravé straně a přihrávkou našel v šestnáctce Špidru, který, neobsazen, měl značně usnadněnou úlohu, 1 : 0. Domácí měli stále častěji míč na kopačkách, pokoušeli se o střelbu, ale také rychle napadali hostující rozehrávku, z čehož, málem rezultovala další gólová šance. Hosté se probrali z letargie po půlhodině hry, když L. Řepka z trestného kopu posadil míč na palici M. Chládkovi. Ten si sice výborně naběhl, ale v tutovce nedokázal trefit míč naplno a ten skončil neškodně vedle pravé Rácovy tyče.  Ve 36. min, zachyboval L. Krůta, když na levé straně pouštěl pomalý míč do autu. Dotírající Mácha však udržel balón ve hře, ukázal lišanskému beku záda a před šestnáctkou přiťukl Špidrovi, který pohotově vypálil a vymetl bezmocnému Řepovi odkrytý levý horní kout branky, 2 : 0. Záhy díky hrozbě vyloučení opustil hřiště Pápe, hrající od 16. min. se žk. Nahradil ho Jelen a hosté si ještě „do šatny“ vytvořili šanci na poločasovou korekci. Jenže chvilku volný Baggio si v šestnáctce znovu příliš dlouho rovnal míč na pravačku, až mu jej ukopl stoper Havel.

Do druhé půle vstoupili lišanští hráči mnohem lépe a hned ve 47. min. vybojoval na pravé straně míč u koncové lajny Ledva. Jeho prudká nabídka bodlem však Baggio v jeho další šanci spíše knokautovala. V 51. min. přišel na hřiště z práce dorazivší J. Feher a rovnou vběhl do senomatské šestnáctky, kam směřoval centrovaný míč z trestného kopu v podání M. Chládka. Na zadní tyči se do vzduchu pověsil nejvýše H. Minařík a hlavou přes celou branku přeloboval Ráce, 2 : 1. Kontaktní gól hosty nabudil a nyní, na rozdíl od první půle byli oni lepším mužstvem. Kombinací i sbíráním odražených míčů dostali berany pod tlak, který s přibývajícím časem sílil. Avšak proti přehuštěnému prostoru před domácí šestnáctkou chyběl moment překvapení, s centry a závary si poradila senomatská obrana a několik střel, pokud prošlo, Rácovi v brance příliš starostí nenadělalo.  Emoce zaplály v 70. min., když si Rác po malé domů pod tlakem dal míč příliš daleko od nohy a před šestnáctkou i s balónem sestřelil dobíhajícího Fehera, leč píšťalka hlavního arbitra, po několika předchozích sporných verdiktech, zůstala němá. Senomaty spoléhaly na brejky, v poslední čtvrthodině, po odchodu Máchy, spíše už jen na odkopy. Lišanští se v poslední desetiminutovce přeskupili a šli do rizika na tři, posléze již na jednoho klasického obránce, doplněného brankářem Řepkou na polovině hřiště v pozici stopera.  Ale drtivá převaha díky houževnatosti domácí obrany vyrovnání nepřinesla a domácí po výhře nejtěsnějším rozdílem berou první tři body v sezóně.

Hodnocení trenéra: Utkání dvou rozdílných poločasů, kterému by spíše slušela remíza. Do zápasu jsme vstoupili vlažně, v první půli jsme byli daleko od hráčů, u všeho druzí, hodně kazili a prohrávali jsme většinu soubojů. Druhá půle snese z naší strany mnohem přísnější měřítko. Dali jsme rychle kontaktní gól, zpřesnili hru, soupeře dostali pod tlak a měli jsme dostatek času s výsledkem ještě něco udělat. To se bohužel nepodařilo, takže za výkon v první půli berou tři body domácí.

Rozhodčí: Titlbach - laik Vávra, laik Ryska

Diváci: 80

ŽK: Kodeš, Špidra  - Paseka, Jelínek

ČK: 0 - 0

Branky: 13. Špidra (Mácha), 1 : 0, 36. Špidra (Mácha), 2 : 0 - 51. Minařík (Chládek), 2 : 1.

SK Lišany: Z. Řepka – J. Hamouz, L. Řepka, Minařík, Krůta, – V. Hamouz (76. Zouplna), Chládek (81. Kaňák), Paseka (36. Jelínek), Bagi – Ledvinka (51. Feher), Šutera.