Jdi na obsah Jdi na menu
 


Absencí i neproměněných šancí bylo příliš mnoho

15. 8. 2016

Bez šesti hráčů a pouze s jednou možností střídání odehráli lišanští fotbalisté 1. kolo okresního poháru s perspektivním a ambiciózním týmem Lubné. Na úvodní tlak hostí Lišany záhy dokázaly odpovědět stoprocentní šancí M. Bagiho, který, sám před gólmanem, přestřelil. V 8. min. J. Paseka přeloboval gólmana do tyče a u dorážky byl skluzem nejrychleji M. Kaňák, 1 : 0. V té době jsme byli lepší a M. Šutera po sólovém úniku znovu orazítkoval tyč. Lubná začala přebírat otěže po půlhodině hry a dostala lišanské mužstvo pod tlak s šancemi na vyrovnání. Domácí předvedli několik pohledných brejkových akcí, ale ani na jedné straně se neurodilo a do šaten jsme tedy šli s nejtěsnějším vedením.

To vzalo za své hned v první minutě druhého dějství, když po rychlé kombinační akci zakončoval z pravé strany Vopat, 1 : 1. Lišanští začali dojíždět na kondici, ale také na problémy s výstrojí některých jedinců a nemožnost adekvátně vystřídat, do 67. min ovšem drželi remízový stav. Pak se však po podobné akci s první Lubenskou gólovou prosadil šikovný Trejbal, 1 : 2. Nutno dodat, že oba góly hostí byly sice pěkné, leč hodně laciné, způsobené nedostatečnou koncentrací.

Ke cti domácích slouží, že si sáhli na dno a v poslední dvacetiminutovce pohledného a bojovného utkání za to ještě vzali a zamkli Lubnou na obranné polovině. Vyrovnání viselo na vlásku, zejména když J. Paseka znovu trefil tyč a po faulu na něho byla odpískána penalta. Tu však hlavní vzápětí odvolal na pokyn asistenta, který Pápemu před faulem odmával ofsajd. Z brejků nyní hrozili pro změnu hosté, většina jich skončila v ofsajdové pasti, Z. Řepka však přesto byl nucen krýt gólovou střelu na pojištění výsledku a dorážka skončila mimo.

Vyrovnané utkání, jemuž by slušela spíše remíza nicméně skončilo nejtěsnějším vítězstvím a tedy i postupem našeho soupeře. 

Rozhodčí: Tichý - Sosna, Brda

ŽK: 0 - 0

ČK: 0 - 0

Branky: 8. Kaňák (as. Paseka) 1 : 0 - 46. Vopat 1 : 1, 67. Trejbal 1 : 2

SK Lišany: Z. Řepka – J. Hamouz, L. Řepka, Krůta, Feher - V. Hamouz, Minařík, Paseka, Bagi - Šutera, Kaňák (68. Chládek)