Jdi na obsah Jdi na menu
 


Po špatném výkonu domácí prohra se sousedem z tabulky

9. 11. 2015

Předposlední podzimní možnost k rozšíření počtu bodů a úniku z 12. místa promarnily Lišany ve 12. kole OP v domácím duelu se sousedem z  tabulky, mužstvem ČL Kolešovice, když výkon většiny hráčů zaostal za předchozím utkáním v Janově. Hosté, kterým se v poslední době moc nedařilo, se ovšem v LIšanech prezentovali větší vůlí po výhře i lepší produktivitou a zaslouženě odvezli tři body.

Únik kolešovického Polánka po levé straně už ve 2. min., který horko těžko hasil domácí stoper Chládek, nebyl pro Lišany dostatečným varováním. A tak když ve 3. min. ufáral Polánek zprava a chladnokrevně přehodil vybíhajícího Z. Řepku, prohrávali lišanští 0 : 1. Domácím to jednoduše nešlo, úvodní čtvrthodinu dokázali ještě jakž takž kombinovat, ale dva Feherovy centry po únicích z levé strany nenašly adresáta a rána L. Řepky, možná mohl najít lépe postaveného Fehera, se mezi tyče nevešla. Lišanským útočným snahám učinil pomyslnou tečku nádherně provedený trestný kop Žaluda, zakroucený z pravé strany k bližší tyči, který však A. Herink ještě lépe robinsonádou vyrazil na roh.

Zápas, alespoň z lišanské strany, nesl všechny znaky boje se sousedem z dolních pater tabulky. Domácí, na jejichž straně řadě hráčů překážel balón, se postupně uchylovali k nakopávání dopředu, s čímž si hravě poradili hostující obránci. Odražené míče pak sbírala dobře se pohybující kolešovická záloha. Hostujícímu týmu se naopak většinou nedařila finální přihrávka na běhavé útočníky, zejména Polánka, rychlého s míčem i bez něho, což bylo pro domácí hráče štěstím, stejně jako skutečnost, že hosté měli vychýlenou mušku. Přesto po Pasekově prostrčení míče za beky měl na noze vyrovnání J. Hamouz, avšak nezachoval dostatek klidu a trefil nohy vybíhajícího Herinka.

Do druhé půle se Lišany přeskupily a nastoupily s pokyny, že nemohou být u všeho druzí, musí se začít pohybovat a dát hře víc klidu. To první s rezervami hráči začali plnit a hra se vyrovnala. Kolešovičtí však stále byli lepší na míči a proti Polánkově šanci musel zasahovat Z. Řepka. Na opačné polovině hřiště přesprintoval po pravé straně J. Hamouz dva kolešovické hráče, odcentroval a Feher na zadní tyči hlavou – koníčkem přehodil kolešovickou branku i s překonaným A. Herinkem.

Vše podstatné se nakonec událo v poslední pět a dvacetiminutovce. Na jejím začátku šel míč zleva doprava na kolešovického J. Herinka, který si zaběhl za obranu a pomezní – laik (domácí museli postavit na lajny oba, neboť Kolešovice v souběhu s „béčkem“ přijely pouze v jedenácti s trenérem Rendlem) zvedl ofsajd. Hlavní Strouhal, stojící 15 m za situací však nereflektoval a J. Herink překonal Z. Řepku, 0 : 2. To neunesl domácí Feher, který po opakované kritice rozhodčího oceněné dvěma žk. vyrazil předčasně do sprch. Fehera v 74. min. napodobil hostující Holeček, který po odpískání srazil k zemi Paseku.

Síly se srovnaly a Žalud odcentroval z levé strany. J. Hamouz šel do hlavičkového souboje s hostujícím stoperem Štíchou. Místo míče se navzájem střetli a oba odnesli situaci tržnou ránou na hlavě. Po pěti minutách ošetřování vyrazili na chirurgickou ambulanci do Rakovníka. Za Lišany naskočil do hry Kaňák, a nyní Kolešovice, které neměly nikoho na střídání, odehrály poslední desetiminutovku s pětiminutovým nastavením v oslabení devět na deset.

Tu však zahájily tutovkou Polánka, který přešel přes střídajícího Zouplnu, ale Z. Řepka držel domácí nad vodou. Ti skutečně zpřesnili hru, dostali hosty pod tlak a vytvořili si slušné příležitosti. Tu největší V. Hamouz, který se ocitl sám před Herinkem, ale stejně jako v první půli jeho bratr, zakončil do strážce kolešovické branky. A když na lišanské straně shodně neuspěli Bičík, Krůta, Kaňák ani Chládek, a na kolešovické znovu z brejku Polánek, odvezly Kolešovice z Lišan výhru 2 : 0.

Hodnocení trenéra: Bez ohledu na sporný druhý gól, při kterém měl být pískán ofsajd, měli hosté z Kolešovic větší chuť hrát a v duelu mužstev ze spodní poloviny tabulky prokázali větší vůli po vítězství. My nedokázali zopakovat zodpovědný výkon z Janova a nechali si hned na začátku dát laciný gól, který hodně ovlivnil další vývoj zápasu v tom smyslu, že jsme byli zbytečně nervózní, měli problém rychle dostat balón pod kontrolu, dělali jednoduché chyby a získali minimum odražených míčů. Přesto jsme si dokázali vytvořit dostatek šancí minimálně na zremizování zápasu, ale znovu nás zradila střelecká produktivita.

Rozhodčí: Strouhal - laik Kinkal, laik Ryska

Diváci: dle zápisu 35, odhadem dvojnásobek

ŽK: Feher - Holeček, Štícha

ČK: Feher - Holeček

Branky: 3. Polánek, 65. J. Herink

SK Lišany: Z. Řepka – Kindl, Chládek, Krůta,  Žalud  – V. Hamouz, Paseka, L. Řepka (70. Zouplna), Feher - J. Hamouz (77. Kaňák), Bičík.