Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novoroční mač otočili žlutí ve 2. půli

2. 1. 2016

V sobotu 2. ledna dopoledne se v počtu 16ti sešli současní i bývalí hráči SK Lišany oslavit začátek roku 2016 fotbalem. V utkání na 2x 35 min. proti sobě nastoupili podle barvy rozlišováků žlutí a červení odpovídající až na malé výjimky věkovému složení staří - mladí.

Červení, kterých bylo od začátku o jednoho méně (Jirka Mladý dorazil později), se do soupeře pustili s vervou, rychle kombinovali a za 10 min. si vytvořili relativně bezpečný náskok 0 : 2. Žlutí se rozjížděli pomaleji, Jirka Jelínek nicméně snížil na 1 : 2. Téměř z protiútoku vrátil červeným dvougólové vedení střelou z úhlu Marek Švelch a když Lukáš Řepka zvýšil z brankové čáry na 1 : 4, zdálo se, že červení mají zápas pevně v rukou. Jenže závěr první půle patřil žlutým. Nejprve se milimetrově trefil k tyči Radek Žalud a překvapivou střelu přetavil v kontaktní gól Martin Kaňák.

Vesměs věkově mladší červení vyvinuli ve druhé půli místy až drtivý tlak, ale žlutí dokázali dokonale využít malých rozměrů branek, před tou svou vytvořili neprostupnou zeď a spoléhali na breky. Červení, kterých bylo v poslední čtvrthodině zase o jednoho méně (Jirka Mladý šel vařit grog), se přesto dostali do slibných příležitostí, ale Vašek Mutinský, Filip Štědronský ani Zdenda Řepka nedokázali dostat míč do branky. A tak 10 min. před koncem udeřilo na druhé straně. Martin Kaňák zabukařil, a když se k němu dostal balón, uklidil jej do prázdné branky, 4 : 4. Rozhodnout mohl za žluté Marek Kočí, ale z metru minul branku. Nicméně 4 min. před koncem skončil souboj Marka Švelcha s Mírou Chládkem na zemi za koncovou čárou, míč však zůstal ve hře, čehož využil Radek Žalud a trefil přesně, 5 : 4.

Žlutí: Míra Červený, Míra Chládek, Jirka Jelínek, Martin Kaňák, Martin Kinkal, Marek Kočí, Jirka Žalud, Radek Žalud

Červení: Pavel Kindl, Jirka Mladý, Vašek Mutinský, Filip Štědroňský, Marek Švelch, Václav Švelch, Lukáš Řepka, Zdeněk Řepka