Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na Pavlíkov umíme

14. 9. 2015

Ve 4. kole OP přivítaly Lišany v neděli 13. září v utkání o pomyslných 6 bodů Pavlíkov. Obě mužstva ještě nepoznala chuť výhry za 3 body, nicméně domácí po dvou remízách, jedné s penaltovým bonusem, již měli na kontě 3 body. Hosté, uzavírající tabulku, zatím vůbec nebodovali. Lišanům se navíc v poslední době na Pavlíkov daří - ve třech utkáních zpátky, bereme-li v úvahu i 2. kolo okresního poháru v předloňské sezóně, lišanští vždycky zvítězili.

Lišany byly od úvodního hvizdu agresivnějším a lépe se pohybujícím mužstvem, a hned ve 3. min. zahrozil po Jelenově nabídce parádním, leč zblokovaným volejem hříšník z předchozího zápasu, Pápe. V 7. min. zahrával L. Řepka roh, ve skrumáži před pavlíkovskou brankou se nejlépe zorientoval domácí kapitán Míra Chládek a dotlačil míč za brankovou čáru, 1 : 0. Domácí dále přitápěli pod kotel, u většiny odražených míčů byli dříve, ale dost často to zaskřípalo ve finální fázi nebo další šance zůstaly nevyužity. Střely Vialliho a Pápeho skončily mimo tyče, stejně jako Pájova hlavička po dalším z rohů nad břevnem a Žáďova střela z ostrého úhlu, která olízla tyč a rozvlnila boční síť. Ovšem v min. 26. Pápe ukořistil míč po nepřesnosti hostí v rozehrávce, vydal se volným středem hřiště k soupeřově brance a z 25m vypálil po zemi přesnou ránu k pravé tyči svatyně bezmocného Melče, 2 : 0.

Po půlhodině hry převzal iniciativu Pavlíkov, když lišanští hráči po několika sporných verdiktech rozhodčích začali diskutovat, přestali se koncentrovat na hru a několikrát zbytečně ztratili míč na vlastní polovině. S pěknou střelou zpoza vápna si ovšem ještě lépe poradil Z. Řepa. Po Vialliho nedorozumění s Žáďou a ztrátě se ocitl v šanci pavlíkovský Hink, ale zakončil slabě a doprostřed. Po Lukiho ztrátě před půlící čárou šli pavlíkovští do přečíslení 3 x 2, ale Hink prováhal příležitost k zakončení a nechal se Mírou vytlačit mimo střelecký úhel.

Úvod druhé půle zvládli Lišanští hráči mnohem lépe, než závěr té první a znovu se nastěhovali na pavlíkovskou polovinu. Zasloužený uklidňující gól přišel v 61. min, z kopačky Jelena, který se na zadní tyči parádním volejem položil do Žáďova centru z levé strany, 3 : 0. Za tohoto stavu toho pavlíkovští dopředu už mnoho nepředvedli a prakticky do konce utkání odolávali lišanskému tlaku. Protiakce hostujícího mužstva se domácí hráči snažili zastavovat už v zárodku i za cenu taktických faulů a v 55. min. uviděl žk. kapitán Míra Chládek. Lišanští však kontrolovali zápas a znovu mohli přidat další góly.  Asi největší tutovku měl běhavý Bobíny, který svou rychlostí a přímočarostí dělal hostující obraně velké problémy, ale zakončil slabě. Pápeho pohotová rána z otočky měla gólové parametry, Melč však vytěsnil míč mimo svou pravou šibenici na roh. Vzruch tak ještě přinesly žk. po faulech, pro Pápeho v 71. a Jelena v 86. min., oba byli raději ihned preventivně vystřídáni. Skóre však již zůstalo nezměněno.

Hodnocení trenéra: Vyjma závěrečné čtvrthodiny první půle, kdy se někteří naši hráči věnovali více diskuzím s rozhodčími a protihráči, než fotbalu, jsme po celý zápas byli pohyblivějším a agresivnějším mužstvem, s větší vůlí po vítězství. Vytvořili jsme si také mnohem více šancí, tři z nich dokázali proměnit a zaslouženě vyhráli. Poděkování všem hráčům za zvládnutý zápas o „šest bodů“.

Rozhodčí: Švácha - Říha, Trešl

Diváci: dle zápisu 55, odhadem o dost více

ŽK: 65. Chládek, 71. Paseka, 87. Jelínek - 0

ČK: 0 - 0

Branky: 7. Chládek (as. L. Řepka), 26. Paseka, 61. Jelínek (Žalud)

SK Lišany: Z. Řepka – V. Hamouz, Chládek, Kindl, Feher – Krůta, L. Řepka (80. Kaňák), Paseka (72. Zouplna), Žalud - Jelínek (87. Štíbr), J. Hamouz.