Jdi na obsah Jdi na menu
 


V "Ohnivec aréně" jsme ostudu neudělali

31. 3. 2015

Ve druhém jarním kole se v sobotu 28.3. Lišany představily na půdě aktuálního lídra tabulky, SK Ohnivec Městečko. Náš soupeř jde od vítězství k vítězství a netají se vidinou možnosti postupu do I. B třídy, lišanští však v předchozím kole prolomili prokletí venkovních hřišť, když naplno bodovali v Lánech, takže zápas, byť na nepříliš kvalitním trávníku, sliboval dobrou podívanou.


Od prvních minut bylo vidět, že 12. tým tabulky přijel na půdu lídra. Městečko nás zatlačilo, ale stejně jako v Lánech jsme výborně bránili, dokázali pokrýt nebezpečné domácí hráče, zejména ligového futsalistu Petra Šnídla. Ten sice hodně zlobil, ale kvalitně zdvojován se uvnitř vápna neprosadil, tak to hodně zkoušel ze střední vzdálenosti, ale špatně si seřídil mířidla.  Lišanský gólman Honza Paseka navíc znovu oplýval jistotou a také si „dobře postavil tyče“, když jedna ze soupeřových střel olízla naší pravou tyč a další otřásla břevnem. Tlak domácích jakoby se nesl ve vlnách. V určitých fázích byl téměř drtivý, ale pokud jsme dokázali cíleně přenést míč na soupeřovu polovinu a v dostatečném počtu hráčů tam doplnit  Vaška Mutinského, neúnavně se bijícího s urostlými domácími beky, naznačili jsme své možnosti i dopředu.  V 27.min. hry přehrál Bobíny na půlce Makarského a utekl po pravé straně. Ve vápně se, dle městeckých v rozporu s pravidly, dle sudího Strouhala ovšem nikoli, zbavil křižujícího stopera Hroudy a mezi puntíkem a malým vápnem našel Vaška Mutinského, který placírkou z první uklízel k tyči, 0 : 1. Překvapivé vedení Lišan hráče Ohnivce zaskočilo a ti, byť v závěru první půle znovu zvýšili svůj tlak, vyrovnání se nedočkali.

O osudu utkání rozhodla úvodní čtvrthodina druhé půle. Hned ve 46. min. se nám podařilo rozebrat domácí obranu a Méďa připravil křížem za beky tutovku pro Lukáše Řepku, ten však rozezvučel pouze tyč a před dorážejícím Mutinou uklidil míč odkopem na roh domácí gólman J. Procházka. Jak obrovská škoda to byla se ukázalo po dalších deseti minutách. Dál jsme celkem v pohodě bránili hubený náskok, když Luki na vlastní polovině zahrál zády k soupeřově brance příliš krátkou zpětnou přihrávku na Méďu, který vzniklou situaci před vlastní šestnáctkou musel hasit faulem. Nyní se ukázalo, jak je Petr Šnídl pro Městečko důležitým hráčem. Z přímého kopu nechytatelným angličanem, břevno - branková čára - síť za břevnem, srovnal skóre, 1 : 1. Po další standardní situaci za 5 min. odvrátila lišanská obrana míč za šestnáctku, kde se do něho opřel z první Rada a znovu odrazem od břevna šlo Městečko do vedení, 2 : 1. Nyní lišanským nezbylo, než se pokusit otevřít hru, ale žádnou další šanci si už nevytvořili a ze hry dopředu se pomalu začala stávat křeč. Nepomohla ani hra na dva útočníky ani vystřídání Vaška Mutinského, který v honbě za nakopávanými míči přestal mít proti vysokým domácím obráncům reálnou šanci na úspěch, urostlým Patrikem Ledvinkou.  Naopak, „Ohnivci“ dokázali potrestat naše chyby v rozehrávce dvěma povedenými brejky. Nejprve po své levé straně utekl Hajný a odrazil svou střelu o pravou Pápeho tyč, 3 : 1, aby ho po chvíli zrcadlově napodobil, T. Procházka, pro změnu s pomocí levé tyče "svatyně" nešťastného lišanského brankáře, 4 : 1.

Hodnocení trenéra: Ač jsme do 55. min. vedli nejtěsnějším rozdílem, dostali jsme nakonec čtyři góly. Kuriózně dva odrazem od břevna a dva odrazem od obou tyčí. Nelze však říci, že šlo o góly šťastné, neboť domácí lídr tabulky si v zápase celkově vytvořil mnohem více šancí než my. Pokud bychom z minima vytěžili maximum a Řepa proměnil svou šanci z úvodu druhé půle ve dvoubrankové vedení, věřím, že bychom alespoň bod z Městečka přivezli, ale to je jen kdyby..... Přes nakonec jasnou porážku jsme však na hřišti vysokého favorita zanechali, myslím, dobrý dojem a ostudu si před 110ti diváky rozhodně neudělali.

Diváci: 110

ŽK: Hrouda - V. Mutinský, Feher, ČK: 0 - 0

Branky:  55. P. Šnídl, 60. Rada, 72. Hajný, 79. T. Procházka - 27 V. Mutinský (as. J. Hamouz)

SK Lišany: Paseka – D. Mutinský (46. Staněk), Chládek, Kindl, Žalud – J. Hamouz, V. Hamouz, L. Řepka (60. Feher) Medřický, Bagi – V. Mutinský (80. Ledvinka).