Jdi na obsah Jdi na menu
 


Třetí zápas bez vstřelené branky

14. 10. 2014

V 8. kole OP hostily Lišany mužstvo Senomat. S tímto soupeřem jsme se v minulých dobách střetávali v okresním přeboru pravidelně, se střídavými úspěchy. Poslední soutěžní utkání, nepočítáme-li souboje se zaniklým soupeřovým béčkem ve III. tř., skončilo v závěrečném kole na jaře 2006 remízou 1 : 1 a tento výsledek tenkrát znamenal pro Lišany sestup z okresu, kam jsme se vrátili až letos. Nyní postavení v tabulce naše nezkušené mužstvo rozhodně nepasovalo do role favorita, ale v každém zápase se musíme pokusit nějaký bodík získat.

Senomaty byly prvních pět minut lepší a zatlačily naše mužstvo do defenzivy, avšak bez vypracované šance. Jejich aktivitu utnulo sólo Vojty Hamouze, který se s míčem na noze vydal volným středem hřiště a po čtyřicetimetrovém sprintu vybídl nádhernou uličkou ke skórování Vaška Mutinského. Venca, trochu zprava sám proti gólmanovi, jej trefil. Hra se vyrovnala. Lišanští takticky dobře a zodpovědně bránili klíčové hráče soupeře, oba útočníky, Máchu a Vávru i středního halva Pepu Kloučka, kterého měl na starosti zejména Vojta Hamouz. Díky Baggiově napadání se do další šance dostal znovu Vašek Mutinský, osamocen na hranici šestnáctky to mohl zkusit do vápna, avšak vypálil, těsně mimo. Na druhé straně profitoval z chyby v lišanské rozehrávce Mácha, ale v první ložence hostů branku také netrefil. Jenže po chvíli houževnatý Klouček udržel v lišanském vápně míč proti přesile bránících, ale nedostatečně důrazných domácích hráčů, stačil se podívat, a poslal míč do Řepova protipohybu, 0 : 1.

Lišanským klukům rozhodně nelze upřít bojovnost. Tentokrát na soupeře měli, z úvodního gólu se rychle oklepali a ještě do půle si vytvořili šance na otočení skóre. Po půlhodině hry poslal Žáďa zleva střílenou přihrávku diagonálně přes vápno a nabíhajícím, Jelenovi a za ním ještě Mutinovi, shodně chyběly centimetry k dopravení míče do odkryté pravé poloviny branky. Záhy umotal Vašek Mutinský na levé straně senomatského beka a poslal znovu střílenou přihrávku před branku. Míč prošel malým vápnem až na zadní tyč, kde jej Baggio před zívající prázdnou brankou poslal ze dvou metrů mimo.

Koncentrace na začátek druhé půle, nedostat zbytečně druhou branku, bylo jedno z témat v kabině o poločasové přestávce. Výsledek? Ve 46. min. šel senomatský Vávra sám na branku. Dojel ho rychlonohý Bobíny a stejně jako v Janově, jenže uvnitř šestnáctky, posoudil rozhodčí jeho zákrok jako nedovolený a Kuba znovu uviděl za zmaření gólové šance červenou. Mácha ovšem ze značky pokutového kopu přestřelil branku a lišanská naděje tak ještě žila i v deseti. Zpočátku to šlo, ale o gól prohrávající Lišany musely otevřít hru a Senomaty tak mohly hrozit z brejků, protože domácím jeden hráč přece jen chyběl. Naděje na body žila do nějaké 67. min, kdy se náš soupeř dostal po jednom z brejků k rohu. Roh rozehrály Senomaty po zemi za vápno, proti noze nikým nehlídanému Máchovi. Ten z první nádhernou přízemní ranou přesně k pravé tyči propálil všechno před sebou a nedal Zdendovi sebemenší šanci, 0 : 2.

Domácí v deseti dále bojovali o kontaktní gól. Střelu Pavla Kindla z hranice šestnáctky ovšem hostující gólman vyrazil a stejně si poradil i s ránou v další šanci Vaška Mutinského, který se proti němu objevil s míčem na noze po kombinaci s Žáďou a průniku zleva do vápna. Lišanští se zápasem nikoli herně, ale střelecky doslova protrápili, a tak na druhé straně 10. min. před koncem, po domácí ztrátě míče hluboko na útočné polovině, pečetil výsledek na konci brejku do otevřené obrany znovu Mácha, 0 : 3

Hodnocení trenéra pro RA deník: Je to stále o tom samém. Herně to rozhodně nebylo špatné, ale v koncovce se strašně trápíme. Už nějakých 240 min. jsme nedokázali vstřelit gól. Ve vyrovnané první půli jsme si vypracovali pět šancí a nejsme schopni proměnit ani jednu, soupeř dvě a po našem nedůrazu ve vlastní šestnáctce šel Kloučkem do vedení. Po nekoncentraci jsme hned ve 46. min. pustili do úniku Vávru, kterého Kuba Hamouz fauloval ve vápně a uviděl čk., z penalty však Mácha přestřelil. Ve snaze dohnat jednobrankový náskok jsme museli otevřít hru i v deseti a Senomaty logicky hrozily z brejků, na které mají typy hráčů. Své šance jsme znovu neproměnili a na druhé straně si v poslední dvacetiminutovce, po rohu a po brejku, spravil Mácha dvěma góly chuť za zahozenou penaltu.

Rozhodčí: Vyhnanovský - Sedláček, Stibor

Diváci: 100

ŽK: J. Hamouz, V. Hamouz, Kindl, Paseka - Tajbl
 
ČK: J. Hamouz - 0
 
Branky: 0 - Mácha 2, Klouček 
 
Sestava: Z. Řepka – J. Hamouz, L. Řepka, Kindl, Feher – Bagi (71. Paseka), V. Hamouz, Medřický (76. Ledvinka), Žalud  – Mutinský, Jelínek (62. Chládek) .