Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poslední příprava - plichta

15. 3. 2015

Marodka a absence v posledním přípravném zápase před zahájením jarních odvet okresního přeboru znovu přidělaly vrásky na čele trenéra. Proti favorizovaným Senomatům tak mužstvo nastoupilo v hodně komplikované sestavě, s kluky, kteří aktuálně fotbal nehrají nebo s námi začínají trénovat a přišli pomoci. Jenže do nejbližších mistráků budou nepoužitelní.

Na utkání se nedostavil objednaný rozhodčí, a tak si píšťalku musel vzít laik, vedoucí lišanského mužstva Míra Červený, a svého úkolu se zhostil dobře. Senomaty měly od počátku více ze hry, ale lišanští hráči dokázali zodpovědně bránit a vracet se v dostatečném počtu za balón. Obrana, při neúčasti Míry Chládka řízená výborně hrajícím Pavlem Kindlem, pracovala na jedničku a její činnost byla navíc podpořena Pápeho jistotou v brance. Pápe, ještě se zotavující ze zranění, chytal poprvé po třech týdnech, ale dokázal posbírat nebo boxovat centrované míče, zlikvidovat dvě těžké střely a proti šanci Vávry, který vysoko přestřelil ani zasahovat nemusel. Lišanští v určitých fázích první půle dokázali umně zakombinovat, podržet míč, ale těžili hlavně z rychlých přechodů do protiútoku. Bohužel bez kvalitnější realizace finální přihrávky, takže jejich akce končily převážně na kopačkách senomatských obránců před nebo na velkém vápně bez přímého ohrožení branky. Po 25 min. hry se z lišanského pohledu před levým rohem šestnáctky pěkně uvolnil hostující Klouček a Vialli musel zatáhnout záchrannou brzdu. Senomaty rychle rozehrály a centrovaný míč přistál na hlavě právě Pepy Kloučka, který si v obdobných situacích uvnitř šestnáctky libuje a ani tentokrát nedal Pápemu šanci, 0 : 1. Po půlhodině hry se na place objevil Ledva, který kvůli zaměstnání dorazil na zápas později, ale lišanskou hru částečně oživil. Branka však už nepadla a do šaten šli tak spokojenější hosté.

Do druhé půle přepustil Pápe místo v brance Vošumovi a jako levák se "po robénovsku" postavil na pravý kraj zálohy, kde setrval do 70. min., kdy se začalo ozývat nedoléčené zranění stehna a nechal se vystřídat. Hra Lišan se ještě více zvedla a vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. V 52. min. hledal Ledva pasem za obranu  na hrotu v náběhu Vaška Mutinského. Hostující gólman vyběhl pro míč mimo vápno, takže nemohl použít ruce, a když ve snaze odehrát míč hlavou byl kulatým nesmyslem přeskočen, nezbylo Vencovi než trefit odkrytou branku, 1 : 1. Po dalších pěti min. zaúřadoval Méďa, když šikovnou uličkou znovu uvolnil Vencu na levé straně vápna a Vašek zpečetil svůj dobrý výkon druhou trefou, 2 : 1. Po druhé obdržené brance Senomaty jakoby chvíli nevěděly co hrát, avšak záhy zvedly prapor a usilovaly o vyrovnání. Po solidní první půli ve stoperské dvojici se v 70. min vrátil na hřiště Mára Švelch, který díky absencím přišel pomoci a nyní zaujal místo Pápeho post pravého halva. Nepobyl na hřišti ani minutu, když se s Méďou překřížili při náběhu do vápna na pas od Vaška Mutinského. Méďa to udělal fantasticky, když na sebe navázal dva bránící hráče i vybíhajícího gólmana a ze vzduchu sklepl míč zcela volnému Márovi, který uklízel do prázdné branky, 3 : 1.

V poslední dvacetiminutovce ovšem hosté přišpendlili lišanské hráče na vlastní polovinu. Pomohl jim i brzký kontaktní gól, když si na střílenou přihrávku z pravé strany dovnitř šestnáctky naběhl nikým neobsazený hráč, 3 : 2. Deset min před koncem Ledva trochu zbytečně fauloval uvnitř šestnáctky pronikajícího Kloučka, když jej předtím vytlačil ze střeleckého úhlu. Míč si na puntík postavil hostující gólman a bezpečně do Vošumova protipohybu proměnil, 3 : 3. Lišany přesto mohly vyhrát, to by však jinak výborně hrající Méďa musel v závěru proměnit dvě po sobě jdoucí tutovky po brejkových akcích. Zejména ta první, když po Baggiově odvážném úniku a centru z pravé strany minul odkrytou polovinu branky u zadní tyče, po gólu doslova volala.

Rozhodčí: laik Míra Červený

Branky:  V. Mutinský 2, (as. Ledvinka, Medřický), Švelch (Medřický)

SK Lišany: Paseka (46. Matějovič) - D. Mutinský, Švelch (46. Paseka, 70. Švelch), Kindl, Feher -  Medřický - J. Hamouz, L. Řepka, V. Mutinský (80. L. Hamouz), Bagi - Štíbr (30. Ledvinka).