Jdi na obsah Jdi na menu
 


Po slušné první půli ve druhé doslova propadák

26. 4. 2015

K utkání 19. kola OP cestovaly Lišany na hřiště Českého lva do Kolešovic s nadějí na bodový zisk, když domácí mužstvo zatím vybojovalo na jaře pouhé čtyři body, kdežto naše šest. Dříve kvalitní plac doznal překvapivě dost negativních změn - drnovatý, hrbolatý a nevyzpytatelný - zlatě naše domácí hřiště. Stále chyběl Vašek Mutinský, zraněný ze Sýkořice a také Martin Kaňák. Lidí bylo ale dost.

S bratry Hamouzovými na hrotu jsme se pokoušeli o hru ze zabezpečené obrany a na brejky. Nutno podotknout, že kolešovičtí lvi, sžití s domácím prostředím, byli od začátku o něco lepším mužstvem. Předčili nás zejména ve startu na míč, přistupování, rychlosti zpracování, ve vzduchu a v důrazu. To jim částečně umožnil i "zvláštní toreador v jiném dresu, s píšťalkou", dvojím metrem v posuzování hry tělem a ve vzduchu mezi a před oběma šestnáctkami. Ale díky bojovnosti i obětavosti a dodržování taktiky jsme první dějství dramatu ustáli bez ztráty kytičky a dokonce byli nebezpeční dopředu. Třeba dva Žáďovy úniky po levé straně. Po prvním nedokázal Bobíny na přední tyči propasírovat míč do branky, po druhém byla finálovka v posledním okamžiku tečována na roh. Méďa pohotovou ranou ze střední vzdálenosti orazítkoval břevno nad rukama bezmocného Kalíka a konečně Bobíny po Méďově vysunutí upláchl Matějovskému, žel přestřelil. Ale i na druhé straně bylo horko. Zaváhání Pavla Kindla nedokázal potrestat Polánek, když přestřelil prázdnou branku. Mezi tyčemi se tradičně činil Pápe, který, vyjma dalších kvalitních zákroků, v obrovském závaru reflexivně vyndal ránu zblízka a první dorážku, druhou zastavil na brankové čáře obětavý Baggio.

Bezbrankový poločasový výsledek tak byl nadějný a hra obou mužstev rozhodně nevypadala na naše čekání, kdy udeří soupeř. Ovšem dvě prověření Pápeho pozornosti ze střední vzdálenosti už v první minutě druhého dějství pro nás nebyla dostatečným varováním. A tak hned v následující minutě zčistajasna udeřilo. Nešťastník Pavel Kindl si vybral druhou slabší chvilku, když zaváhal s rozehrávkou před vlastní šestnáctkou až přišel o míč a nejlepší hráč domácích Roubík, sám na Pápeho, měl hodně usnadněnou úlohu, 1 : 0. Naděje na vyrovnání mohla svitnout hned z protiútoku vyústivšího v roh. Ale nesvitla. Po rozehrání se Pavel Kindl ve snaze odčinit chybu zmocnil ve skrumáži v šestnáctce míče a při pokusu o uvolnění byl v klinči dvou hráčů evidentně podražen. "Podivnej tvor v jiném dresu" však s bohorovným úsměvem v tváři ukázal - "vstávej, hrajte dál".

A bylo po zápase. Sice jsme se pokusili o tlak a bouřlivému domácímu publiku se tak zápas musel líbit. Po ztrátách míče na soupeřově polovině jsme se postupně zapomínali nebo nestíhali v dostatečném počtu vracet a kulisy pro útočné rejdy rychlonohých domácích hráčů byly připraveny. Ti běhali jako srnky, navíc o sobě věděli a měli chuť, takže přechody do protiútoků byly z jejich strany skutečně rychlé a smrtící. Do 60. min to bylo 3 : 0 a nemá cenu rozepisováním jak góly padly prodlužovat lišanskou agónii. Za tohoto stavu začal "zvláštní toreador" už pískat rovinu, čímž si částečně popudil domácí fanoušky, a soupeř také trochu povolil, takže svitla i šance alespoň na čestný úspěch. To by ovšem Vojtěch místo střely z nulového úhlu musel zvednout hlavu a najít ve vápně dobře postaveného Méďu nebo bychom po Žaldyho výborně kopnutém stříleném centru z trestňáku, který neškodně skončil těsně za zadní tyčí, museli být důraznější v náběhu. A mohli - před třemi pozdě startujícími hráči zívala odkrytá zadní polovina branky. A tak s chutí hrající domácí opět přitáhli uzdu a v poslední čtvrthodině přidali frustrovanému lišanskému mužstvu na rozloučenou další tři branky, 6 : 0.

Hodnocení trenéra: Bude krátké a stručné. Kdysi v 90tých letech minulého století jsme prohráli v Kolešovicích 3 : 0, možná si to bude pamatovat J. Ryska. Tehdejší trenér J. Bok hodnotil utkání v rozhovoru pro Raport, který s ním dělal J. Oláry a mimo jiné vyslovil větu, kterou nyní použiji. "Horší než my byl akorát rozhodčí". Ten článek mám vystřižený a přinesu ho na trénink ukázat. 

Rozhodčí: Sedláček - Blín, Schoř

Diváci:

ŽK: 0 - Medřický, Feher,  ČK: 0 - 0

Branky: Roubík 4, Daniš, Bauer

SK Lišany: Paseka – Staněk, Chládek, Kindl, D. Mutinský (58. Feher) –  Bagi, L. Řepka, Medřický, Žalud (78. Krůta) – J. Hamouz (68. Ledvinka), V. Hamouz