Jdi na obsah Jdi na menu
 


Otevřený fotbal k bodům nevedl

25. 5. 2015

Na rozdíl od podzimního domácího utkání, ve kterém jsme dobře bránili, byli produktivní a porazili tehdejšího lídra tabulky, FK Hředle, 2 : 1, jsme ve 23. kole OP přijeli hrát do Hředel otevřený fotbal. Přes to, že jsme podali jeden z nejlepších, ne-li nejlepší výkon v celé sezóně, k bodům, důležitým pro záchranu v případě sestupu tří celků, to nakonec nevedlo. Rozhodla větší střelecký aktivita, zkušenost a využití gólových šancí na straně domácího mužstva.

Po oboustranně opatrném úvodu, kdy hředelští spíše nakopávali a naše mužstvo se snažilo kombinovat, začaly  Hředle zlobit v lišanském vápně hlavně díky individuální kvalitě Bechnera a výškové převaze při standardních situacích. Po čtvrthodině vychytal Bechnerův únik Pápe. Centry i dlouhé auty do lišanského vápna v podání Doška nebo Vodrážky byly nebezpečné. Došek hlavičkoval mimo, Minaříkova hlavička se otřela o tyč, proti druhé zakročil Pápe. Lišanští srdnatě bránili, jejich středová řada v mnohých případech přehrála tu hředelskou a snaha o kombinační hru s rychlým přechodem do útoku se postupně začala vyplácet v podobě permanentního nebezpečí pro domácí obranu. Možná tomu však chyběla větší odvaha jít do koncovky a častěji se pokoušet o střelbu, protože tyto atributy nakonec překlopily misku vah na stranu domácího mužstva.

Lišany mohly jít v 34. min do vedení. Žáďa odcentroval z levé strany a Vašek Mutinský přizvedl míč přes vybíhajícího Malinovského na Kubu Hamouze, před kterým zívala prázdná branka. Bobíny skočil rybičku a míč z jeho hlavy neomylně směřoval do branky - kde jej doběhl Somol a z čáry uklidil do bezpečí. A tak šly po dalších 2. min. do vedení Hřele. Bechner se šikovně obtočil kolem Davida Mutinského, vypálil, Pápe vyrazil před sebe, Minařík udělal před lišanským gólmanem rozruch a dobíhající, bývalý hráč Lišan Martin Vodrážka, už měl snadnou práci, 1 : 0. Lišany nesložily zbraně a dále se snažily být aktivní, ale do poločasu se skóre již nezměnilo.

Do druhého dějství opustil hřiště David Mutinský, na jeho místo pravého beka se stáhnul Vojta Hamouz, jehož post v záloze zaujal po jednozápasové pauze Baggio. Právě Vojta se hned v úvodu blýskl sedmdesátimetrovým sprintem po pravé straně, při kterém ho neúspěšně naháněl Vodrážka, ale odměnou byl pouze roh. Lišany byly ve hře a nic nenasvědčovalo druhému úderu domácích. Jenže pak Došek přenesl míč doprava na Bureše, ten v souboji přišlápl Viallimu achilovku, což mu umožnilo lišanskému bekovi pláchnout a trochu se štěstím, křižující Vojta lehce změnil směr střely, dostal míč za Pápeho záda, 2 : 0. To běžela 55. min. a jen o minutu později, po chybě domácích v rozehrávce, stačilo Baggiovi k dosažení kontaktního gólu vrátit z cca 15m míč do prázdné domácí svatyně. Michal, k lítosti hostí, z jedničky přestřelil.

Po hodině hry opustil hřiště s bolestivou grimasou po zranění achilovky Vialli a minutu - dvě po něm Venca Mutinský, který si již v první půli natáhl stehenní sval, ale chtěl to ještě chvíli zkusit. To bylo v obou případech oslabení, trenér musel sáhnout do posledních rezerv, Láďa Krůta, Martin Kaňák a přeskupit sestavu. Lišany to přesto zkoušely dál, kluci stále dobře kombinovali a kolmými přihrávkami dostávali míč na dostřel domácí branky. Řepa pálil nad, Méďova rána však měla gólové parametry, žel šla o centimetry vedle. Míra Chládek krásně přenesl hru zprava doleva na nabíhajícího Žáďu a Radek ve vápně při zpracování trefil míčem ruku stopera V. Holého od těla, ale sudí neměl pochopení. Hředle to naopak zkoušely dlouhými pasy do otevřené lišanské obrany, ale rychlonohý Šmíd i z dorážky Bureš shodně ztroskotali na Pápem. Stále bylo na co koukat. "Raubíř" Baggio neoprávněně uviděl žk, když v souboji o vysoký míč nechtěně zalehl střídajícího Pichnarčíka, který mu ovšem nastavil "stoličku". Žk. uviděl i domácí Somol, když nevybíravě skolil Bobínyho, a vzápětí také Bechner, který se do situace nesmyslně vložil jako mstitel faulujícího hráče. 

V 90. min. zahrávaly Lišany roh a Pápe vyrazil z branky do hředelského vápna. Míč si ho tam skutečně našel, jenže v postavení neumožňujícím účinně zakončit a vzápětí musel mazat zpět, ale Řepa s Méďovou pomocí rodící se hředelskou akci proti prázdné lišanské brance zastavili. V samotném závěru ještě Pápe rozštěpem zmařil tutovku Bechnera.

Hodnocení trenéra: Dnes hodnotit nebudu. Náš výkon, myslím objektivně i když trochu nadneseně, zhodnotil na stránkách FK Hředle Miroslav Sláma. Doporučuji se podívat.

Rozhodčí: Marek Titlbach - laik Rudolf Šmíd, laik Zdeněk Řepka

Diváci: 100

ŽK: Somol, Bechner - Bagi

Branky:  36. Vodrážka,  55. Bureš

SK Lišany: Paseka – D. Mutinský (46. Bagi), L. Řepka, Kindl, Feher (61. Krůta) –  V. Hamouz, Chládek, Medřický, Žalud - V. Mutinský (63. Kaňák), J. Hamouz

FK Hředle: Malinovský - Schöler, V. Holý, Došek, Somol - Bureš, M. Holý (65. Pichnarčík), Minařík, Vodrážka - Šmíd, Bechner