Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novoroční mač rozhodl nejmladší ze "starých"

4. 1. 2015

Na novoročním mači se v sobotu 3. ledna sešlo patnáct hráčů, tedy více, než loni. Na nejsušší čtvrtině lišanského hřiště byl na těžkém, částečně umrzlém terénu k vidění fotbal v solidním tempu. Mezi "starými" v zeleném a "mladými" v červeném šlo totiž tradičně o prestiž.

Úvod zápasu, hraného na 2x 30 min., vyšel lépe starým, kteří šli góly Míry Chládka a Ládi Krůty do dvoubrankového vedení. Na druhé straně však zářil Venca Mutinský a záhy srovnal. Zbytek první půle byl jako na houpačce, staří šli znovu do vedení, mladí vyrovnali, ale staří do přestávky znovu odskočili o gól.

Mladí na začátku druhého dějství vyrovnali skóre na 4 : 4. Staré vzápětí posílil nejstarší muž na place, Jirka Mladý, který tradičně přišel pozdě, a "dříve narození" tak měli v poli početní převahu o jednoho muže. To ovšem mladým nevadilo, zlepšili pohyb a po individuální akci Vaška Mutinského a tečované střele Kuby Fehera otočili na 6 : 4. A to, vyjma dalších šancí mladíků, měl Vašek na noze tutovku, kterou mu před prázdnou brankou zmařil skluzem Jirka Staněk, od jarní části sezóny staronová opora zadních řad SK Lišany.

Staří, byť měli ve svém středu tři již "neaktivní" fotbalisty (Mladý, Kinkal, Švelch), však nesložili zbraně a prapor zdvihl kapitán Míra Chládek, když dvěma brankami srovnal stav. Výsledkově dal konečnou podobu dramatu 7 min. před koncem nejmladší hráč mužstva starých Patrik Ledvinka (+1990), na konci pohledné kombinační akce. Mladí se ještě snažili alespoň o vyrovnání, ale nebylo jim dáno a když Zdenda Řepka se stopkami v ruce ukončil zápas, odešli poraženi 7 : 6.

O výsledek ale až tolik nejde. Důležité je, že přišlo dost lidí, kteří se chtěli bavit fotbalem, což se povedlo a navíc jsme ukázali, že do druhé poloviny sezóny máme zase chuť.

Staří od nejstaršího: J. Mladý, V. Švelch, M. Kinkal, M. Chládek, L. Krůta, M. Bagi, J. Staněk, P. Ledvinka

Mladí od nejmladšího: D. Roušavý, J. Haifler, J. Feher, P. Kindl, L. Řepka, V. Mutinský, M. Medřický