Jdi na obsah Jdi na menu
 


Druhá domácí porážka

1. 10. 2014

V 6. kole OP hostily Lišany tradičního soupeře z dřívějších dob, mužstvo ČL Kolešovice. Základní sestava domácích opět doznala změn, chyběl vykartovaný řízný bek Bobíny a z rodinných důvodů také střední halv Méďa. Domácí prostředí a dvoubodová ztráta na kvalitní mladý tým našeho soupeře však velely pokusit se bodovat.

Soupeř vstoupil do utkání mnohem lépe. Snad každou ztrátu míče na lišanské straně dokázal kolmou přihrávkou na rychlonohé a šikovné útočníky přetavit v nebezpečnou situaci před lišanskou brankou vč. tří - čtyř vyložených příležitostí. Jenže přesnost jeho střelby byla žalostná a když už kolešovičtí zařízení trefili, byl na svém místě Zdenda Řepka. Lišany se prosazovaly mnohem složitěji, ale mohly jít do vedení po Žáďově centru z rohového kopu, když Míra Chládek hlavou o 20 cm minul pravou tyč Herynkovy svatyně. Pomalu se zdálo, že Lišany již otupily ostří kolešovických protiútoků a Herynk v domácí brance měl také plné ruce práce s trestným kopem Lukáše Řepky, zakrouceným kolem zdi. V 27. min. však Láďa Krůta ztratil míč na polovině hřiště, hosté bleskově do otevřené obrany vysunuli pasem D. Polánka, který ukázal záda všem a trochu z úhlu poslal kolem vybíhajícího Řepy balón za zadní tyč, 0 : 1.

Šance na vyrovnání přišly v poslední desetiminutovce první půle po dvou akcích z kuchyně Vaška Mutinského. Venca nejprve unikl souběžně s pravou stranou vápna a od koncové lajny oslovil na malém vápně Míru Chládka. Ten z první znovu o několik centimetrů minul, tentokrát břevno. Po chvíli, na konci dobré kombinace na pravé straně přetáhl Vašek centr zprava doleva, kde se osamocen před Herinkem zjevil z druhé vlny nabíhající Jelen. Jeho zakončení však hostující gólman vyrazil nohou.

Do druhého dějství vstoupily Lišany se snahou o vyrovnání. Jejich akce však postrádaly více momentu překvapení a přesnosti přihrávky. Akce hostí na druhé straně nepostrádaly lehkost a přímočarost, takže Řepa v domácí brance si na nedostatek práce rozhodně nemohl stěžovat vč. zákroku proti nádherné ráně ze střední vzdálenosti, kterou bravurně vyndal ze šibenice. Lišanské akcie držely solidní kurz do nějaké 70. min., kdy se po skrumáži v domácí šestnáctce trefil kolešovický Bauer z otočky přesně k tyči, 0 : 2. I za tohoto stavu domácí nesložili zbraně a dřeli, alespoň na čestný úspěch. Ani ten nepřišel, protože do lišanské hry se začala vkrádat nervozita a z ní vyplývající spousta zkažených přihrávek. Centrů z obou stran bylo sice dost, většinou však skončily na kopačkách nebo hlavách bránících hráčů, a také v rukavicích spolehlivého Herinka. Lišany si tak v 6. kole připsaly druhou domácí porážku. 

Hodnocení trenéra: Soupeř byl přímočařejší a vytvořil si více šancí, ovšem při proměnění některé z šancí našich, byl bod reálný. Nedá se nic dělat, jedeme dál. S tím, že ve vyšší soutěži budeme častěji prohrávat, jsme počítali. Důležité je, že mužstva v tabulce za námi také zůstala na svých a před sebou máme dva manšafty na dostřel. Zápas jsme nevypustili a bojovali i za nepříznivého stavu. To je hodně důležité z pohledu dalších zápasů, ke kterým musíme přistupovat úplně stejně. Pak věřím, že na podzim ještě nějaké body uděláme.

Rozhodčí: Polívka - Beran, Fejfar

Diváci: 100

ŽK: Chládek, V. Hamouz - Daniš
 
Branky: 0 - Polánek, Bauer 
 
Sestava: Z. Řepka – V. Hamouz, L. Řepka, Kaňák (46. Feher), Kindl – Chládek (79. Paseka) - Mutinský, Bagi, Jelínek, Žalud  – Krůta (70. Ledvinka).