Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šanov si nakonec odvezl „šestku“

30. 9. 2013

Psychicky posíleni vybojovanou remízou na hřišti Branova, přivítaly Lišany v šestém kole III. třídy dalšího nováčka soutěže, TJ Šanov, který loni postoupil ze IV. třídy. Soupeř měl na naše mužstvo před utkáním čtyřbodový náskok, nicméně kvalita našeho kádru i výhoda domácího prostředí velely už konečně, poprvé v sezóně, zvítězit a získat tři body.

A úvod zápasu nám skutečně vyšel. Lišanští hráči v první čtvrthodině výborně kombinovali, běhali a hosté často nevěděli, kam dřív skočit. Již ve 2. min., po Žáďově rohovém kopu, se svým typickým důrazem dostal k zakončení Pápe a přesnou hlavičkou nedal gólmanovi šanci, 1 : 0. Po dalších čtyřech minutách přenesl Míra Chládek čtyřicetimetrovým pasem hru doleva na rozběhlého Žáďu. Radek zatáhl míč a prudkou přihrávkou našel v šestnáctce Jelena. Domácí kanonýr se uvolnil krátkou kličkou a prudkou ranou rozvlnil síť podruhé, 2 : 0. Lišany si vytvořily i další zajímavé příležitosti, Pápe se prodral k balónu mezi dvěma hráči a v šestnáctce uvolnil Jelena, který dopravil míč do sítě, ale už předtím sudí písknul Pápemu faul.
Hned první vážnější návštěva hostů na útočné polovině doslova „smrděla“ gólem. Šikovný Trejbal, zcela volný na hranici šestnáctky, si zpracoval přihrávku do vápna a rázem se ocitl sám před Řepou. Zdenda však včasným vyběhnutím a výborným reflexem bývalému hráči Lubné tutovku zmařil a odstartoval tak sérii skvělých zákroků, kterými v následující dvacetiminutovce držel domácí nad vodou. Kluci totiž pod dojmem dvoubrankového vedení polevili v koncentraci a Šanov začal zlobit. Do šancí se dostával hlavně Trejbal, který dokázal výborně pracovat s míčem v rychlosti. Jeho další střelu zastavila Řepova pravá tyč a po chvilce vytlačil domácí gólman konečky prstů dobře mířenou ránu na břevno. Další skvělý zákrok vytáhl Zdenda po půlhodině hry, když sebou mrsknul k tyči, od které mimo branku vyndal ránu zblízka, když Šanovští již zvedali ruce nad hlavu.
Poslední desetiminutovka prvního dějství však znovu patřila našemu mužstvu, které zpřesnilo hru. Tlak odstartoval ranou z hranice šestnáctky Honza Loder a gólman měl co dělat, aby míč vytáhl na roh. Třetí gól visel doslova na vlásku. Žáďa unikl po levé straně a poslal střílenou přihrávku před branku. Míč běžel po malém vápně a nabíhajícím, Pápemu s Jelenem chyběl pověstný krok. Pak si přeběhl zprava doleva Vojta Hamouz. U rohového praporku se uvolnil šikovnou kličkou a po postupu souběžně s koncovou čárou oslovil proti noze Pápeho. Lišanský mladík se do balónu opřel z první a břevno zvonilo pro změnu na druhé straně. K dorážce se vzápětí po odrazu míče od břevna dostal Jelen, ale jeho střelu přizvedl bránící hráč těsně nad branku.
 
I úvod druhé půle patřil domácímu mužstvu, ale znovu to bylo o proměňování šancí a větším klidu v koncovce. Příležitosti nedokázali proměnit Vojta Hamouz, Honza Loder, Jelen ani Žáďa. V 63. min. přišla první vážnější příležitost druhé půle v podání hostí. Trejbal se proháčkoval do vápna, kde jej v rozporu s pravidly zastavil obětavý Bobíny Hamouz. Uviděl žk. a pískala se penalta. Míč si postavil sám postižený a přesnou ranou k levé tyči zdramatizoval zápas, 2 : 1. Lišany ale neznervózněly a další drama už nepřipustily. Po dalších pěti minutách vysunul Pavel Kindl kolmicí mezi beky Jelena, ten byl stažen ve vápně a penalta se kopala i na druhé straně. Odpovědnost ve vypjatém okamžiku na sebe vzal kapitán Míra Chládek a proměnil s přehledem sobě vlastním, 3 : 1.
Třetí gól soupeře definitivně zlomil a Lišany odstartovaly ofenzivní festival. Vojta Hamouz si píchl balón kolem vybíhajícího gólmana příliš daleko od noho na to, aby jej stihl na hrací ploše a dopravil do prázdné branky. V 72. min. se místo Honzy Lodera přišel na hřiště podívat Páťa Ledvinka a záhy se po Žáďově pasu ocitl sám před brankářem. Gólmana pouze trefil, ale Míra Chládek se pohyboval přesně tam, kam se odrazil balón. Trefit ze šesti metrů prázdnou branku mu již nedělalo žádný problém, 4 : 1.
Poslední desetiminutovka patřila mladšímu z bratrů Hamouzů, Vojtovi, který společně se střídajícím Lukášem Řepkou utvořil ve středu zálohy dvojici jako za starých časů v rezervě dorostu Tatranu Rakovník. Rovněž střídající Baggio zatáhl míč a uvolnil Vojtu na pravé straně uvnitř vápna a ten konečně, ve své čtvrté nebo páté šanci, z poměrně těžkého úhlu a s pomocí lehké teče obránce, propálil gólmana, 5 : 1. Gól si Chtěl dát i Vojtův brácha, Bobíny. Z postu pravého beka prošel nevídaným sólem až na levou stranu vápna, kde tísněn, propasíroval míč na Jelena. Jirka však z dobré pozice pálil nad branku. Se svou další šancí nenaložil dobře ani Páťa Ledvinka, když prováhal správný okamžik k zakončení a pak ve snaze zbavit se doběhnuvšího obránce, podklouzl. Poslední slovo tak v 87. min. patřilo znovu Vojtovi Hamouzovi, který se po kombinaci s Pavlem Kindlem a Žáďou uvolnil na levé straně vápna a placírkou kolem gólmana pečetil výsledek na konečných 6 : 1.
 
Hodnocení trenéra: Vyjma střední části první půle, kdy jsme pod dojmem rychle získaného dvoubrankového náskoku polevili a nechali hrát hosty, jsme byli po zbytek utkání lepším mužstvem, lépe jsme kombinovali a vypracovali si více šancí. Nakonec jsme naprosto zaslouženě zvítězili vysokým rozdílem. Na snížení na 1 : 2 jsme téměř okamžitě dokázali odpovědět třetím gólem, pak už jsme zápas kontrolovali a s blížícím se závěrem jej dokázali přetvořit ve vlastní exhibici. Nyní nás venku čeká poslední mužstvo tabulky, Srbeč, na jejímž hřišti jsme v srpnu v předkole poháru dokázali vyhrát a ještě nastřílet osm branek. Vracíme se tedy na místo činu a máme reálnou šanci přivézt další tři body.
 
Rozhodčí :      Szabó
 
Diváci :           60
 
ŽK :                J. Hamouz ( 1 )
 
Branky :          2. Paseka (as. Žalud), 6. Jelínek (Žalud), 69. Chládek (pk.), 75. Chládek (Ledvinka), 82. V. Hamouz (Bagi), 86. V. Hamouz (Žalud) – 63. Trejbal
 
SK Lišany :     Z. Řepka – Kaňák – J. Hamouz, Krůta, Kindl – V. Hamouz, Chládek (80. Bagi), Paseka (75. L. Řepka), Žalud – Loder (72. Ledvinka), Jelínek (87. Skrutek).
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář