Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hředelští mladíci lepší o gól

24. 2. 2014

Po porážce 0 : 2 s Olešnou si Lišany pozvaly na tatranskou umělku dalšího, zdánlivě snazšího soupeře, hředelský dorost doplněný o čtyři hráče z A mužstva.

Po vyrovnaném úvodu začali mít více ze hry hředelští mladíci, kteří k našim hráčům rychle přistupovali, lépe kombinovali a častou střelbou zaměstnávali Zdendu Řepku. V útoku hrozil rychlostí a tahem na branku elitní hředelský střelec Adam Vitner, kterého po 25 min. hry v šestnáctce v rozporu s pravidly atakoval Ledva a Hředle se z penalty Pichnarčíkem ujaly vedení, 0 : 1. Druhou branku Hředel přidal záhy exchrášťanský Šutera, když po centru z rohového kopu hlavičkoval trestuhodně sám, 0 : 2.

Ve druhé půli Lišany přidaly, zkrátily hřiště a vysunuly presing. Odměnou za aktivitu byl kontaktní gól Jelena, který patou zužitkoval Žáďovu přihrávku na malé vápno, 1 : 2. Mezi 65. - 75. min. Lišany skóre otočily. Navrátilec z hostování v Lužné, aktivně hrající Vialli, nejprve uklízel míč do sítě po Pápeho zablokované ráně zpoza šestnáctky, 2 : 2, aby po chvíli na konci brejkové situace 3 x 2 zužitkoval Jelenův křižný pas, šikovně puštěný Pápem, 3 : 2.

Za Hředle dvakrát ufáral znovu Vitner, který ve sprinterských soubojích předčil i rychlonohé lišanské beky, špatně si však seřídil mířidla. Lišany mohly vedení pojistit, když Jelen dvakrát zpoza vápna, z trestňáku i ze hry, provětral rukavice hředelského gólmana Jana Sklenáře a do třetice ve stoprocentní šanci trefil jeho nohy po nabídce od Vojty Hamouze. Podobně se vedlo i Žáďovi, který si v další ložence nechtěně zpracoval Baggiův střílený centr rukou.

Co se nepovedlo Jelenovi, dokázal na druhé straně v samotném závěru hředelský střední halv Štefan Ďurina. Nejprve ukázkově provedeným trestným kopem nedal Řepovi nejmenší šanci, 3 : 3, a 4 min. před závěrečným hvizdem strhl ranou k tyči z hranice vápna vítězství na stranu Hředel, 3 : 4

Branky: Feher 2 (as. Paseka, Jelínek), Jelínek (Žalud) - Ďurina 2, Šutera, Pichnarčík (pk).

SK Lišany: I. pol.: Z. Řepka - L. Řepka - J. Hamouz, Ledvinka, Kindl - Sláma, Beneš, Chládek, Feher - Krůta (30. Jelínek), Loder

II. pol.: Z. Řepka - L. Řepka - J. Hamouz, Kindl, Feher - Bagi, Beneš (55. Paseka), V. Hamouz, Žalud - Jelínek, Loder (60. Krůta)