Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozhodly chyby a střelecká produktivita

15. 5. 2013

Bez Ládi Krůty cestovaly Lišany na utkání 21. kola III. třídy na hřiště lídra tabulky, So. Sýkořice. Láďu Krůtu nahradil na místě předstopera mladý Pápe a Lišanům se navíc, po dvouzápasové pauze z důvodu disciplinárního trestu, vrátil do sestavy střelec Jirka Jelínek. Bez ohledu na postavení v tabulce jsme si, díky solidním jarním výkonům i faktu, že Sýkořici jsme na podzim doma jako jediní porazili, navíc vysoko 4 : 1, na soupeře docela věřili.

Domácí v úvodu zahrozili bleskově rozehraným rohovým kopem, ale centrovaný míč neškodně proletěl celým vápnem. Sudí Šefara po celý zápas vůbec nepískal strkání a fauly rukama, které hráči Sýkořice, na rozdíl od nás, bohatě vypomáhali. Naše hloupost, znovu jsme byli málo důrazní. Po půlhodině hry jsme mohli vést o tři góly. Nejprve Míra Chládek, sám před brankářem, nezužitkoval Ledvův centr z levé strany. Nezpracoval si ideálně balón a mířil vedle. Po chvíli znovu Patrik Ledvinka prodloužil hlavou vysoký balón na Jelena. Jirka se na hranici velkého čtverce šikovně uvolnil svou typickou krátkou kličkou, aby vzápětí rozezvučel pravou tyč domácí branky. A do třetice Baggio. Z podobné pozice jako v první šanci Míra, napálil míč do gólmana. Soupeř zatím praktikoval dlouhé míče za obranu, které, pokud neskončily na hlavách našich obránců nebo za koncovou čárou, bez větších problémů posbíral Zdenda Řepka. Ve 35. min. však po ztrátě míče na polovině hřiště, vyřadili ze hry na naší pravé straně dva sýkořičtí hráči narážečkou Bobínyho i vracejícího se Baggia. Levý domácí halv pak utaženou přízemní ranou zpoza šestnáctky na bližší tyč nedal Řepovi šanci 1 : 0. Těsně před koncem poločasu domácí znovu nakopli míč za obranu. Za balónem se rozběhl domácí útočník bráněn Žáďou. Řepa dobře vyběhl za vápno, aby míč odkopl. Jenže minul, s čímž Žáďa nepočítal a před domácím hráčem pokračujícím v pohybu za míčem, najednou zívala prázdná branka, 2 : 0.
Lišany tedy, stejně jako ve středu v Rynholci, prohrávaly v půli o dva góly. Znovu přeskupily sestavu a po většinu druhého dějství zatlačili lídra tabulky na vlastní polovinu. Jenže tlak byl spíše platonický. V útoku na rozdíl od středečního zápasu, kdy se nám podařilo vyrovnat, chybělo více pohybu, chytrosti v náběhu a chuti se porvat o každý míč, v záloze jsme pokazili dost přihrávek a po ztrátách se museli rychle vracet. Vysoké míče byly lahůdkou pro urostlé domácí beky, takže mnoho šancí jsme si nevytvořili. Přesto jsme mohli vstřelit kontaktní gól nebo i vyrovnat. Obávaný exekutor trestných kopů, Žáďa, narval míč do zdi snad v jediné této standardní situaci z nebezpečné vzdálenosti, kterou za celý zápas rozhodčí odpískal. Kontaktní gól měl na noze střídající Lukáš Řepka, který si za zadní tyčí dobře zpracoval míč po centru z pravé strany, ale jeho střelu zblízka gólman reflexivně vyrazil na roh. Nebo i Jelen, který místo přihrávky lépe postaveným spoluhráčům ve vápně, z ostrého úhlu vysoko přestřelil. Nedáš – dostaneš, se potvrdilo 6 min. před koncem, kdy Sýkořice podnikla rychlý brejk. Útočník se vyhnul ofsajdu, jenže Řepa jeho ránu vyrazil, rychle se přemístil a poradil si i s následnou dorážkou. Hlavní sudí, na radu pomezního, však usoudil, že dorážku už vyrážel za brankovou čárou, 3 : 0.
Hodnocení trenéra: I když to mohlo být v určitých fázích lepší, nepodali jsme na hřišti lídra špatný výkon. Výsledek rozhodně neodpovídá hře, což ale mrzí dvojnásob. Kdybychom do 30. min proměnili alespoň jednu ze tří vyložených příležitostí, věřím, že zápas by se vyvíjel jinak. Ale své šance jsme neproměnili a jak to bývá zvykem, soupeř v závěru první půle po našich chybách dvěma slepenými a lacinými góly trestal. Ve druhém dějství jsme si vytvořili převahu, ale s minimem šancí. Vysokými balóny to proti urostlým obráncům nešlo a vpředu chybělo, víc chytrosti a bojovnosti. Přesto jsme si šance na vstřelení kontaktního gólu vytvořili, nicméně opět neproměnili. Sporně uznaný gól domácích v závěru utkání tak již jen kosmeticky upravil výsledek.
 
Rozhodčí :         Šefara – Sixta, Titlbach
 
Diváci :                50
 
SK Lišany :  Z. Řepka – Kaňák – Hamouz, Paseka (46. L. Řepka), Žalud – Bagi, Chládek, Beneš, Feher – Jelínek, Ledvinka (85. Sláma).
                       Trenér V. Švelch, vedoucí J. Ryska, M. Červený.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář