Jdi na obsah Jdi na menu
 


Míra Chládek dvěma góly orámoval výsledek

23. 10. 2012

Zlepšující se devítibodové Lišany, posílené jasnou domácí výhrou nad lídrem tabulky Sýkořicí, přicestovaly v 9. kole III. třídy na v tabulce 12. Rudu se čtyřmi body na kontě, s jasným cílem. Znovu získat tři body a definitivně tak doplout do relativně klidných vod středu tabulky. To se nakonec podařilo, ale první vítězství mimo domácí tvrz se na těžkém terénu a proti snaživému soupeři vůbec nerodilo lehce.  

Když se ve 2. min. na hranici velkého vápna nádherně položil do Benyho centru kapitán Míra Chládek a umístil těžký volej přesně k tyči, 0 : 1, začalo to vypadat na opakování jarních střeleckých hodů se stejným soupeřem na stejném hřišti. Opak však byl pravdou, už v 5. min. zahrála lišanská obrana příliš krátkou malou domů, míče se zmocnil domácí mladíček Vojanec, obešel vybíhajícího Řepu a zavěsil do prázdné, 1 : 1. Kluky brzké vyrovnání nerozložilo, byli jednoznačně aktivnější, na vlhkém a poměrně hrbolatém hřišti jednoznačně fotbalovější a měli i trochu příslovečného štěstí, když v 10. min. domácí gólman neudržel Bičanův centr a začal honit míč jak horký brambor. Do skrumáže vletěl Beny a napálil merunu do sítě, 1 : 2. Brzy poté měl gól na noze i Bičan, ale nedokázal usměrnit do sítě Žáďův střílený centr po standardce z pravé strany. Stejná situace 16. min., stejní aktéři. Žáďa znovu ostře centruje a Bičan se na první tyči napodruhé již nemýlí, 1 : 3. Lišany chtějí definitivně rozhodnout a to se i daří v 25. min. Benymu, který po další trmě - vrmě pálí zblízka do břevna, od něhož se balón odráží a dopadá tak decimetr za brankovou čáru. Domácí koukají, ale když rozhodčí nepíská, gólman si balón sebere. Protesty nepomáhají a stav se nemění. Ještě těsně vedle pálí Láďa Krůta, ale Lišanům po situaci s neuznaným gólem jakoby začaly docházet nápady. Místo aby kluci dál roztahovali hru do stran a odtud posílali míče do vápna, kde se dělají chyby a odkud jde nejsnáze dát gól, začínají zbytečně dlouho držet míč a kazit přihrávky. Pět minut před půlí, po Láďově odpískaném faulu – nefaulu se domácí dostali asi z 25 metrů k výhodě přímého kopu. Zeď změnila směr střely, ale Řepa ještě stačil v pádu zareagovat a vyrazit před sebe. Jenže situaci nejrychleji přečetl znovu Vojanec, byl u dorážky o krok dřív než bránící Žáďa a kolem zvedajícího se Řepy napálil kulatý nesmysl do sítě, 2 : 3

Vstupem do druhé půle hosté znovu herně narostil. Rudu přišpendlili před vlastní šestnáctku, do které začaly ze hry i po standardních situacích létat centry z obou stran. Asi po deseti minutách však zatrnulo lišanským, když domácí podnikli ojedinělý protiútok, při kterém došlo ke srážce hráče Rudy s bránícím Láďou Krůtou ve vápně. Sudí naštěstí neposoudil střet jako nedovolený a byť se domácí vehementně dožadovali penalty, hrálo se dál. V 60. min. se po jednozápasové pauze zaviněné zraněním přišel na hřiště podívat Patrik Ledvinka. Ten se po několika málo minutách mohl hned zapsat do listiny střelců, když mu šikovnou Bičanovu přihrávku křížem přes vápno Jelen mazácky pustil mezi nohama. Páťa však ve vyložené pozici trefuje břevno. Nicméně z další akce, v 65. min., našel zleva centrující Žáďa ve vápně Benyho, ten vypálil a gólman míč vyrazil k nohám Páťi Ledvinky. Ledva druhou šancí již nepohrdl a z poměrně těžkého úhlu trefil přesně, 2 : 4. Soupeř byl konečně zlomen a Lišany si pod dojmem dvoubrankového vedení začaly vytvářet šanci za šancí. Tu největší zahodil asi čtvrthodinu před koncem Jelen, když mu Beny, sám ve střelecké pozici, přihrávkou šanci ještě vylepšil, loňskému králi střelců celé soutěže však dnes nebylo dáno a minul branku. Hosté se však ještě dočkali gólu, když se v 86. min. podruhé v utkání trefil Míra Chládek. A trefil se parádně, když po Baggiově přihrávce vypálil zpoza velkého čtverce a míč se od tyče odrazil za záda bezmocného brankáře, 2 : 5.

Hodnocení trenéra: Pro soupeře hrál terén, obětavě bránil a disponoval šikovnými brejkovými hráči, kteří udržovali naší defenzívu ve stálé pohotovosti. Neřekl bych, že jsme jej podcenili, nicméně dopustili jsme se několika chyb, kterými jsme domácí v určitých fázích první půle sami „posadili na koně“. Na druhou stranu, kdyby sudí uznal Benyho gól na 4 : 1, věřím, že zápas by byl po půli rozhodnut. Bez ohledu na obdržený gól do šatny se ovšem druhé dějství až na malé výjimky odehrávalo v naší režii, soupeři jsme znovu odskočili o dvě branky a v závěru ještě výhru pečetili. Kdybychom proměnili další vyložené šance, mohlo být skóre ještě výraznější.

  
Rozhodčí :     Klekner - Strouhal, Šipoš
 
 
Branky :        5. a 41. Vojanec - 2. Bagi (as. Beneš), 10. Beneš (Bičík), 16. Bičík (Žalud), 65. Ledvinka (Beneš), 86. Chládek (Bagi)
 
SK Lišany :  Z. Řepka - Kaňák – Hamouz (85. Sláma), Krůta, Žalud - Bičík, Bagi, Chládek – (Jelínek) 77. L. Řepka, Beneš, Feher (60. Ledvinka).
                        Trenér V. Švelch, vedoucí J. Ryska, M. Červený.