Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lišany vypadly v prvním kole

23. 8. 2012

 Sezóna začíná a trenér už počítá ztráty. V prvním kole poháru proti přeborníku III. třídy a staronovému účastníku OP, ČL Kolešovice, nastoupily domácí Lišany sice v jedenácti, ale s ubohým torzem sestavy. Citelně chyběli zejména rychlonozí hráči, Radek Žalud po chirurgickém zákroku, Kuba Feher na brigádě, Bobínymu Hamouzovi nepřišla registrace, pro zranění z přípravného utkání v Lužné chyběla luženská posila Honza Vítek, zraněn je i Pavel Bičík. Trenér nemohl využít ani služeb „důchodců“ Jirky Mladého a Honzy Czekajského. Na prázdné lavičce se tak krčil jen Aleš Kočí, který přišel pomoci po roce a půl, kdy „neviděl balón“.

Lišany v překopané sestavě nezačaly špatně, kluci bojovali, drželi střed hřiště a hra byla vyrovnaná. Jenže Kolešovicím se po angažmá ve vyšších soutěžích vrátil do sestavy rychlonohý Kozák. Ten dostal v 10. min. pas za obranu, ukázal všem záda a kolem vybíhajícího Zdeňka Řepky otevřel skóre, 0 : 1. Po dalších deseti minutách už to bylo o dva a gól to byl hodně laciný. „Řepa“ se vydal za vápno okopnout míč po dalším pasu za obranu, jenže zalekl se souboje s dobíhajícím útočníkem, promávl a kolešovickému hráči nezbylo než pohodlně zasunout do prázdné, 0 : 2. Kolešovice dál hrozily z brejků, ale Kozák v dalších dvou loženkách poprvé trestuhodně minul a podruhé mu Řepa včasným vyběhnutím dokázal zmenšit střelecký úhel. Do zakončení se ale dostávaly i Lišany. Dvakrát nebezpečně pálila posila z tatranského dorostu, mladší z klanu Řepků, Lukáš. Zejména jeho druhá rána z voleje po přiťuknutí Ládi Krůty měla gólové parametry, ale o několik centimetrů přeletěla břevno. Pak se po Marianově pasu dostal do dobré šance Láďa sám, ale zpracoval si míč daleko od nohy a ten si pohotově sebral gólman. Před koncem první půle se Láďa Krůta změnil v nahrávače, když po pěkném vysunutí od Lukáše Řepky servíroval z pravé strany balón do vápna Jelenovi, ten ale nestačil dostatečně sklopit nárt a jeho rána šla vysoko nad branku.

            Do druhé půle se přesunul ze zálohy do obrany jediný zbylý lišanský rychlík Míša Bagi, aby otupil ostří kolešovických brejků, což se dařilo. Beny z postu předstopera začal stále více doplňovat záložní řadu a Lišany začaly tlačit na zdramatizování zápasu. V 58. min. po autovém vhazování Jirky Jelínka to vzal na sebe Míra Chládek, zatáhl míč, z hranice šestnáctky vypálil a po „šikovné“ teči bránícího hráče zapadl balón přesně do šibenice, 1 : 2. Hosté však záhy znovu utekli o dvě branky, když kolešovický hráč po rohu napálil odražený balón na lišanskou branku a Zdenda Řepka toho přes skrumáž před sebou mnoho neviděl, 1 : 3. Lišany ale nesložily zbraně a výsledkem byla v 75. min. nádherná ulice v podání Míry Chládka na nabíhajícího Jirku Jelínka. Lišanský kanonýr postupoval sám a nedal brankáři šanci, 2 : 3. Zdálo se, že domácí mají ve vražedném vedru sobotního odpoledne v závěru více sil. Běžela 86. min., Jelen hodil z pravé strany do vápna aut, Láďa Krůta prodloužil hlavou a Míra Chládek ve vyložené pozici holení usměrnil míč o několik centimetrů vedle pravé tyče. Lišany si tedy penaltový rozstřel nevynutily, naopak, dle pravidla nedáš – dostaneš, za dvě minuty udeřilo na druhé straně. Míra Chládek odhlavičkoval centr z trestného kopu za šestnáctku, kde se jej zmocnil další kolešovický střelec Daniš, strčil si míč do vápna mezi staticky přihlížejícími obránci a vypálil, 2 : 4.

Hodnocení trenéra : Dnešní utkání rozhodly chyby, udělali jsme jich více a dostali z nich laciné góly, proto jde dál náš soupeř. Kolešovice nepředvedly žádnou oslnivou hru, herně jsme s nimi dokázali držet krok i v absencemi zdecimované sestavě a málem jsme dovedli zápas do penaltového rozstřelu. Pozitivně vnímám to, že jsme nepropadli a v začátku soutěže, kdy to se sestavou nebude o mnoho lepší, snad dokážeme produkovat minimálně stejně kvalitní hru jako dnes a vyvarujeme se zbytečných chyb.

Rozhodčí :      Fejfar

Branky :          58. Chládek (Jelínek), 76. Jelínek (Chládek)

SK Lišany :     Řepka Z. - Sláma, Kaňák, Beneš, Ledvinka (70. Kočí) – Jelínek, Řepka L., Chládek, Bagi – Skrutek, Krůta.

                        Trenér V. Švelch, vedoucí J. Ryska, M. Červený.