Jdi na obsah Jdi na menu
 


Konečně body a odnesla to Kroučová

19. 9. 2012

Ve čtvrtém kole III. třídy hostily Lišany na svém hřišti tradičního soupeře, So. Kroučová, za neutěšené situace, kdy po třech porážkách uzavíraly tabulku s nulou bodů na kontě. Hosté na tom nebyli s jedním bodem za domácí remízu v úvodním kole s Řevničovem o mnoho lépe, takže případné vítězství by bylo pro obě mužstva a jejich posun v tabulce více než důležité.

Domácí, vědomi si důležitosti duelu, na soupeře vlétli hned od začátku, dostali Kroučovou pod tlak a vytvářeli si šance. Trvalo to 15. min., hosté odvrátili Žáďův rohový kop zpět k témuž hráči, na jeho opakovaný centr si naběhl král střelců loňského ročníku Jelen a po svém třízápasovém střeleckém půstu hlavou konečně zase rozvlnil síť, 1 : 0. Po dalších pěti minutách našel Baggio na levé straně Žáďu a jeho umístěnou střelu k bližší tyči si gólman stihl již jen srazit do sítě, 2 : 0. Rychlé vedení domácí uspalo a ti, po kolikáté už, polevili v koncentraci. Hned z rozehrávky prošel středem pravý halv hostí Kis, vypálil zpoza vápna a Řepa, byť se natahoval, byl na první střelu hostí mezi tři tyče krátký, 2 : 1. Když se o tři minuty později uvolnil na levé straně nestárnoucí Hejda a přetaženým míčem našel v náběhu nebezpečného Husáka, který z ostrého úhlu srovnal skóre na 2 : 2, začalo to vypadat jako v předchozích třech duelech, kdy nás soupeř slepenými góly pokaždé srazil do kolen.Lišany byly ale dál aktivnější dopředu než soupeř a v 31. min si vynutily výhodu přímého kopu. Míra Chládek jej rozehrál nakrátko mimo zeď Jelenovi, jehož krásně nesoucí se ránu z první zastavila až branková síť, 3 : 2. Nezkušený a dosti nepřesný rozhodčí Tichý zbytečně postil několik faulů na obou stranách, na což hosté reagovali řečněním a jejich hře to neprospělo. Naši kluci se ale nenechali rozhodit, byli ukáznění, dál diktovali tempo hry a vytvářeli si šance. V největší se ocitl po Bičanově nezištné přihrávce Kuba „Vialli“ Feher, ale tváří v tvář gólmanovi jej trefil a dorážející Jelen těsně přestřelil odkrytou branku.
I do druhého dějství vstoupily Lišany aktivně, se snahou zápas definitivně rozhodnout. Kluci se dobře pohybovali, zbytečně nedrželi míč a dobře kombinovali, byli dostatečně důrazní a ani jedna z řad neměla výrazné slabiny. Rychlonohého Husáka dokonale zpacifikoval Kuba Feher, takže ten do konce utkání již prakticky nebyl na hřišti vidět. Páťa Ledvinka v 53. min dokonale uplatnil svůj důraz, když se po rohu Míry Chládka prodral v šestnáctce k zakončení hlavou. Branku nedal, ale připravil palebnou pozici pro dorážejícího Jelena, který z blízka trefil pod víko a završil svůj hattrick, 4 : 2. Domácí ovládli hřiště a začali bavit sebe i diváky fotbalem. Hra Kroučové se rozsypala a hosté se čím dál častěji začali uchylovat k faulům. Po jednom z nich si v 61. min. postavil míč zprava za vápnem Žáďa a jeho nebezpečná levačka zakroutila střelu kolem zdi za zadní tyč bezmocně přihlížejícího brankáře, 5 : 2. V 68. min. byl v šestnáctce podražen uvolňující se Jelen a sudí nezaváhal. Míč si na puntík postavil kapitán Míra Chládek a proměnil s přehledem, 6 : 2. V 71. min. se přišel na hřiště podívat Lukáš Řepka. Po chvilce na place se ukázal do tandemu Jelenovi, dostal od něj přihrávku, vypálil a bek srazil jeho střelu k nohám všudybyla Baggia, který, na něho nevídanou ranou, vymetl šibenici, 7 : 2. Domácí ve druhé půli neproměnili řadu šancí, jednoho gólu se však ještě dočkali. Výsledkovou tečku učinila v 83. min. akce Rádi Žaluda, který unikl po levé straně a přihrávkou přes celé vápno oslovil v náběhu Řepu. Lukáš dostal balón přímo do kroku a jeho bomba pravačkou pod klacek málem trhala síť, 8 : 2.
 
 
Václav Švelch, trenér SK Lišany: Nutně jsme již potřebovali bodovat a střelecky se výrazněji prosadit, aby si hráči po třech porážkách obnovili ztracenou sebedůvěru. Byť jsme si v utkání opět vybrali slabší chvilku a nechali lacino Kroučovou vyrovnat, záměr se více než zdařil, neboť jsme zatížili konto soupeře osmi brankami, pro zajímavost - pět branek jsme dali po standardních situacích. Ze své pozice jsem se dnes pro úspěch snažil udělat vše, co bylo v mých silách a kluci také, což, myslím, bylo na hřišti vidět. Nyní bude strašně důležité zůstat oběma nohama na zemi, jít od zápasu k zápasu a nemyslet si, že teď už vše půjde samo.
 
Rozhodčí :      Tichý – Hrivňak, Faigl
 
Diváci :           90
 
Branky : 15. Jelínek (as. Žalud), 21. Žalud (Bagi), 31. Jelínek (Chládek), 53. Jelínek, (Ledvinka), 61. Žalud, 68. Chládek, 75. Bagi (L. Řepka), 83. L. Řepka, (Žalud) – 22. Kis, 25. Husák  
 
SK Lišany :       Z. Řepka – Kaňák - Hamouz, Krůta, Feher – Bičík (79. Skrutek), Bagi, Chládek, Žalud – Jelínek, Ledvinka, (71. L. Řepka).
                        Trenér V. Švelch, vedoucí J. Ryska, M. Červený.