Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chvíle nekoncentrace a zase jsme bez bodu

7. 10. 2012

S patnácti hráči odcestovaly v tabulce šestibodové Lišany na hřiště čtyřbodové Srbče k utkání 7. kola III. třídy, a to hostům chyběli oba stopeři z předchozího vítězného duelu s Čistou, Martin Kaňák i Láďa Krůta. Na menším hřišti v Srbči se nám proti důraznému soupeři v poslední době příliš nedaří a loni na podzim jsme si odtud odvezli dokonce dvanáctibrankový příděl. Aktuální výkony soupeře, zejména jeho debakl v předchozím kole v Pustovětech, nám nicméně dávaly určitou naději na úspěch.

Srbeč se ale oproti svému předchozímu duelu sešla v mnohem silnější, od začátku sezóny údajně v nejsilnější sestavě a hned z úvodní rozehry si vytvořila slušnou střeleckou příležitost, Řepa v bráně byl však na místě. V první půli se hrál vyrovnaný fotbal a obě mužstva poměrně často chybovala v kombinaci. Lišany, s nově vytvořenou stoperskou dvojicí Beneš – Czekajski, nastoupily opět se třemi útočníky, měly míč častěji na kopačkách a donutily soupeře k několika chybám. Ty ale zůstaly nevyužity díky špatně řešené finální fázi. Srbeč se pokoušela o rychlé protiútoky, naše obrana však byla pevná a Řepa jistý. Góly tak začaly padat těsně před poločasem. Ve 42. min. naši hráči ztratili míč na polovině hřiště. Domácí rychle přenesli hru z levé na svou pravou stranu, jejich pravý halv zatáhl míč a od lajny vyslal prudký polovysoký centr do malého vápna, kde si útočník tělem odstavil Bobínyho a na břiše donesl míč do branky, 1 : 0. Lišanští odpověděli o dvě minuty později. Míra Chládek našel ulicí mezi beky v náběhu nejaktivnějšího muže v lišanském dresu, Vialliho, který ukázal všem záda a obstřelil gólmana, 1 : 1. Zdálo se, že mužstva odejdou do šaten za nerozhodného stavu, nicméně v 45. min. vyhrál šťastně domácí kapitán šprajc s vracejícím se Jelenem, navedl míč na střed, kde se obtočil kolem nedůrazného Žádi a pohotově pravačkou z hranice šestnáctky vymetl šibenici, 2 : 1.
Do druhé půle nahradil Benyho, kterého stále sužují s bolesti achilovky, na postu stopera mladší Řepa. Hned po dvou minutách zahrozil únikem z levé strany Vialli a jeho střela minula pravou tyč tak o metr. Najednou byly Lišany lepším mužstvem a dostaly soupeře pod tlak, rychle přenášely hru na obrannou polovinu Srbče, kde útočníci šli za každým míčem a nutili starší a pomalejší domácí obranu k chybám. Domácí vystrašili Řepu pouze z ojedinělého brejku, na druhé straně však viselo vyrovnání na vlásku. Vialli prodloužil na hrotu na Jelena, ten se kličkou do středu zbavil stopera a řítil se sám na bránu. Poslal si gólmana k pravé tyči, jenže ten stačil v pádu bombu doprostřed reflexivně vyrazit nohama. Za chvíli šel Jirka Jelínek sám na gólmana znovu, tentokrát si však dal míč příliš daleko od nohy a proti vybíhajícímu brankáři již nestačil zakončit ani jej obejít. Skórovat mohli i další, Žáďa zakroutil levačkou trestňák kolem zdi těsně vedle pravé tyče, těsně nad branku letěla Ledvova hlavička a do třetice Jelen, po Bičanově úniku a přihrávce proti noze v šestnáctce pálil do hradby těl před sebou. V 66. min., netradičně z pravé strany, zahrál Míra Chládek rohový kop a Jelen se na zadní tyči hlavou konečně dočkal, 2 : 2.
Lišany myslely na tři body, a tak poslal trenér čtvrt hodiny před koncem na hřiště hrot útoku rychlonohého, ale po delší absenci zaviněné zraněním, Honzu Vítka. Ten si mohl prvním dotekem s míčem vydobýt slávu, když po dlouhém autu do vápna přehlavičkoval svého strážce, ale i branku. Za chvilku na levé straně nicméně zkazil přihrávku na Baggia ve slibně se rozvíjejícím útoku. Domácí okamžitě přenesli hru na svou levou stranu za vystupující lišanskou obranu. Na míč si naběhl útočník Srbče, vyhnul se ofsajdové pasti a pohroma byla na světě, 3 : 2. O tom, co s výkonem mužstva, které tlačí na výhru a najednou prakticky z ničeho dostane laciný gól, udělá psychika, se všichni mohli přesvědčit v následujících pár minutách – další míč za obranu, která na start útočníka reagovala pozdě a Zdenda Řepka byl bezmocný, 4 : 2. Za to, že Lišany nedostaly v této fázi hry další branky, mohou poděkovat svému gólmanovi, který bravurně kryl dvě stoprocentní gólovky soupeře, vzniklé po stejných chybách jako přes kopírák. V tu dobu by snad bylo nejlepší hodit na hřiště, jako do ringu, ručník. Do hry jsme se znovu dostali až v poslední pětiminutovce, Bobíny se z prostoru pravého beka prodral do střelecké pozice, míč se však mezi tyče znovu nevešel. Domácí už umně kouskovali hru a nutno říci, že jim v tom pomohl i rozhodčí, jehož píšťalka byla v průběhu zápasu slyšet až příliš často, plynulosti hry to však vůbec nepomohlo. V 89. min. se přesto znovu na zadní tyči prosadil Jelen, tentokrát nohou po Žáďově stříleném centru z trestného kopu z pravé strany, 4 : 3. To však bylo z naší strany vše, sudí nastavil pouhou minutu a my si již další šanci vytvořit nedokázali. 
Hodnocení trenéra: O naší těsné porážce dnes rozhodly dvě věci. Jednak, po kolikáté už, inkasované laciné branky po chybách nebo ztrátě koncentrace za stavu 1 : 1 a hlavně 2 : 2, kdy jsem věřil, že dokážeme strhnout vítězství na svou stranu. Jednak nepotrestání stejných chyb soupeře za stavu 1 : 2, kdy jsme si vytvořili dost šancí na otočení skóre a třeba i dvoubrankové vedení, ale nedokázali je využít. Konečným výsledkem jsem hodně zklamán, protože tady bylo minimálně na bod, při troše štěstí i na výhru. Mohli jsme poskočit do středu tabulky, od dnešního soupeře se odpoutat na 5 bodů. Takto jsme znovu za ním a příští týden nás čeká těžký zápas s lídrem tabulky, Sýkořicí…
Rozhodčí :      Lédl – Blín, Titlbach
 
Branky :         Ježek, Hotový, Kratina, Červenka -  44. Feher (as. Chládek), 66. Jelínek (Chládek), 89. Jelínek (Žalud),
 
SK Lišany :     Z. Řepka – Beneš (46. L. Řepka) - Hamouz, Czekajski, Žalud – Bičík, Bagi, Chládek – Jelínek, Ledvinka (76. Vítek), Feher .
                        Do hry nezasáhli Skrutek, Sláma.
                        Trenér V. Švelch, vedoucí J. Ryska, M. Červený.