Jdi na obsah Jdi na menu
 


Souboj o čelo tabulky střelců vyzněl nerozhodně, body však braly Lišany

7. 5. 2012

Po porážkách doma s Čistou a v Sýkořici přivítaly Lišany na svém hřišti aktuálně třetí Srbeč, na kterou se při vyrovnanosti středu tabulky mohly bodově dotáhnout. O tom, že vybojovat tři body nebude nic jednoduchého svědčí skutečnost, že na podzim jsme si ze hřiště kvalitního soupeře odvezli po ostudném výkonu dvanáctibrankový příděl.  V utkání proti sobě navíc nastoupili první dva muži tabulky střelců soutěže, domácí Jirka Jelínek a srbečský Milan Svítek.

Asi hodinu před výkopem se v Lišanech strhla doslova průtrž mračen, trávník však byl perfektně připraven, a tak diváci mohli od začátku sledovat oboustranně útočný fotbal s řadou šancí před oběma brankami. Do první se dostal hned po dvou minutách hry Jirka Jelínek, ale z úhlu pálil do vybíhajícího brankáře. Lišanští měli v úvodu více ze hry, když na rozdíl od předchozích duelů dobře kombinovali a také bojovali. V 11. min. zahrál Míra Chládek středem hřiště kolmici, kterou hostující stoper nešťastně tečoval k nohám Páti Ledvinky, ten si zpracoval míč do běhu a placírkou kolem vybíhajícího brankáře chladnokrevně otevřel skóre, 1 : 0. Pak se však začali, zejména prostřednictvím výborných ofenzivních hráčů, Svítka a Kočího, tlačit k zakončení hosté. Domácí hráči, jako by si znovu vybrali oddechový čas a báli se vzít na sebe zodpovědnost, v obsazování vznikal zmatek a chaos. Při Svítkově ráně po rohovém kopu zastoupil Benyho v bráně hlavičkující Míra Chládek a pak běžel míč z kopačky stejného hráče dvakrát po brankové čáře, ale lišanští beci jej stačili uklidit do bezpečí. S blížícím s koncem poločasu domácí nicméně dokázali dát míč na zem a znovu se dostat do hry. Jelen unikl po levé straně a přihrál do tisíciprocentní šance osamocenému Baggiovi, který však neseřídil placírku tak, jak by měl a trestuhodně minul odkrytou branku. V závěru první půle nezištně patičkou poslal do úniku Jelena aktivně hrající Ledva a diváci již křičeli gól, míč však skončil o centimetry vedle.  

Hned v úvodu druhého dějství se o vzruch postaral znovu Patrik Ledvinka, když vystrašil srbečského brankáře dělovkou z 20 metrů, bohužel doprostřed branky. V 48. min. ovšem přišla chvíle Pavla Bičíka, který ve skrumáži před brankou, kam po Žáďově rohu vrátil hlavou míč Jirka Jelínek, dokázal balón dopíchnout do branky, 2 : 0. V 50. min. zakroutil Ráďa Žalud roh z pravé strany znovu na zadní tyč a Jirka Jelínek se ve svém „operačním prostoru“ prosadil tentokrát nohou, 3 : 0. Zdálo se, že je rozhodnuto, když v 56. min. dostal míč za obranu hostující Kočí a mazácky přeloboval Benyho, 3 : 1. Kluky ale obdržený gól psychicky nerozložil a Lišany dále diktovaly tempo hry a vytvářely si šance. Ledva se těsně před svým odchodem ze hřiště šikovně uvolnil před šestnáctkou a béčkovou levou o centimetry přestřelil. V 80. Min. ovšem přišla akce jako u učebnice, když Kuba „ViallI“ Feher nádhernou kolmicí mezi beky vybídl k samostatnému úniku Radka Žaluda. Žáďa si béčkovou pravou obhodil brankáře a za jásotu diváků stejnou nohou napálil míč do prázdné branky, 4 : 1. Pátý gól mohl padnout v 85. min. v situaci dva na jednoho obránce, ale Jirka Jelínek, který postupoval s míčem, řešil místo přihrávky na volného Vialliho akci individuálně a o míč přišel. A tak za minutu udeřilo na druhé straně. Martin Kaňák na postu stopera při snaze odehrát balón nešťastně podklouzl, čehož využil hostující kanonýr Svítek a tváří v tvář Benymu darovanou šancí nepohrdl, 4 : 2. To už ale běžely poslední minuty utkání a Lišany si zasloužené vítězství v pohodě pohlídaly.

Václav Švelch, trenér : Byť jsme si v utkání znovu vybrali slabší chvilky a měli i trochu příslovečného štěstí, vyhráli jsme zaslouženě. Oproti předchozímu utkání v Sýkořici, které jsme zbytečně odevzdali, byl dnes vidět obrovský rozdíl v bojovnosti, nasazení a zodpovědnosti při bránění, ale i změna způsobu hry, kdy fungovala záložní řada v čele s Mírou Chládkem, který dokázal režírovat hru. Tudíž jsme dali balón na zem a přihráli si, i dlouhé pasy většinou našly adresáta. Pozitivním se ukázalo i nasazení Patrika Ledvinky od začátku, pere se o místo a vyjma vstřeleného gólu se mu dařilo i herně. Kubovi Feherovi prospělo prohození s Žáďou na postech levého beka a záložníka, pracoval pro mužstvo a podal zodpovědný a disciplinovaný výkon.

Rozhodčí : Klekner

Branky : 11. Ledvinka (Chládek), 48. Bičík (Jelínek), 50. Jelínek (Žalud), 80. Žalud   (Feher) - 56. Kočí, 86. Svítek

 

SK Lišany : Beneš – Kaňák – Staněk, Skrutek, Feher – Bičík (61. Krůta), Chládek, Bagi (90. Mladý), Žalud – Ledvinka (76. Sláma), Jelínek  

Trenér : V. Švelch, vedoucí J. Ryska, M. Červený

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář