Jdi na obsah Jdi na menu
 


První příprava - Lišany tahaly 60 minut za kratší konec

13. 2. 2012

V úvodním přípravném utkání na jarní část sezóny 2011/2012 se SK Lišany střetl na UMT v Rynholci s domácím mužstvem. V přípravě se má experimentovat, trenér Švelch měl k dispozici 15 hráčů, a tak zkoušel změny v rozestavení, variantu se čtyřmi obránci v řadě a na každou půlhodinu zápasu měnil sestavu.

Lišany začaly nadějně, do první šance se dostal Patrik Ledvinka, ale zakončil nedůrazně a nepřesně. Pak se ovšem začala projevovat rozehranost domácích na specifickém terénu a rychlejší a důraznější mladíci začali diktovat tempo hry. Po prvním gólu domácích již v 5. min. se Lišanům úplně přestala dařit kombinace, hráči obtížně získávali míč, aby jej pak lacino ztráceli hned první nebo druhou zkaženou přihrávkou. Po našich ztrátách míče Rynholec jednoduše zakládal rychlé kontry kolmicemi do otevřené lišanské obrany a tak bylo často k vidění přečíslení nebo i samostatné úniky rychlonohých domácích ofenzivních hráčů, při kterých Honza Loder v brance sice čaroval, ale zabránit druhému a třetímu gólu v rozmezí mezi 25. – 35. minutou nedokázal.

Stejný obraz hry byl k vidění i na začátku druhé půle, ale domácí své šance nedokázali využít. V 55. min. se při odkopu míče zranil Honza Loder a nemohl pokračovat. Do branky tak musel Beny, kterého na postu stopera nahradil Martin Kaňák. Tato situace a nasazení třetí varianty sestavy však hosty paradoxně probudila, ti zpřesnili přihrávky a v posledních půlhodině se herně zvedli a svého soupeře zatlačili. Ve vyložené situaci přestřelil po Krůtově vysunutí aktivní Kuba Feher. Pak byl nejaktivnější muž této fáze zápasu, Láďa Krůta, faulován ve vápně a na 1 : 3 z penalty snížil Jirka Jelínek. Gólový účet uzavřel znovu kanonýr Jirka Jelínek, který po pěkné přihrávce od Kuby Fehera postupoval sám na brankáře, obešel ho a zasunul do prázdné branky, 2 : 3.
 
Václav Švelch, trenér SK Lišany: Kvalitní příprava. Soupeř má silný tým, většinou mladé běhavé a rychlé kluky s dobrou kondicí i dovednostmi. Na nás bylo vidět, že hrajeme po dlouhé době a atletické přípravě první zápas na hřišti, navíc na umělce, která samozřejmě lépe vyhovovala zvyklým domácím, ale samozřejmě díky za ni. Také se několikrát měnila sestava v průběhu zápasu, zkoušeli jsme rozestavení na které nejsme zvyklí, to jsou samozřejmě věci, které si musí sednout. Rynholec byl 60 minut jasně lepším mužstvem, v poslední třicetiminutovce jsme se ale dokázali zvednout a převahu vyjádřit i gólově, k vyrovnání skóre nebylo daleko.
 
 SK Lišany :     Loder - Hamouz, Skrutek, Beneš, Sláma – Mladý, Chládek – Bičík, Krůta, Bagi – Ledvinka
Hokejově střídali - Žalud, Feher, Kaňák, Jelínek
Trenér V. Švelch, vedoucí J. Ryska, M. Červený